En weer een doelpunt voor Valken '68. | Foto: pr.
En weer een doelpunt voor Valken '68. | Foto: pr. Foto: pr

Valken'68 blijft in de flow

Winst n Een derde opvolgende winstpartij tegen Lyra uit (2-4) zorgde voor een goede stemming in de bus terug naar Valkenburg.

Een aantal concurrenten verspeelde punten waardoor Valken'68 naar de 4e plaats steeg en aan de leiding gaat in de tweede periode. Zonder de licht geblesseerde Stefan van de Plas wist Valken'68 ook deze lastige uitwedstrijd te winnen op het slechte zware gladde veld.

Na van beide kanten voorzichtig aftasten was het Arjan Haasnoot die in de 14e minuut de score opende. Een van richting veranderde hard ingeschoten lage vrije trap van 25 meter recht voor het doel werd slecht verwerkt door Lyra keeper Ritchie de Vreeden. Een alerte Arjan Haasnoot was er als eerste bij en tikte de bal in. Behoudens een grote kans op 0-2 in de 21e minuut voor Ronald Kuyt, de bal viel onverwachts over een verdediger heen voor zijn voeten, waren er weinig hoogtepunten te noteren in de rommelige eerste helft. Het moeilijk scorende Lyra wist alleen op het eind een aantal corners te verkrijgen die echter geen gevaar opleverden. Rust 0-1.

In de 56e minuut was het wederom raak. Een goede combinatie tussen Robbert van Delft en Jaco van der Bent op de rand van de zestien, mondde uit in een steekpass van Robbert van Delft op de op links meegekomen Arjan Haasnoot. Deze kon ongehinderd de 0-2 door de benen van de keeper binnen schuiven. Vlak daarna leek Lyra er toch nog een wedstrijd van te gaan maken. Op rechts brak een aanvaller door die de na de tweede paal voor zijn verdediger komende Thom Kuyvenhoven wist te bereiken. Keeper Erwin van der Nagel was kansloos (1-2). Lyra was fysiek op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg bij een snelle tegenaanval in de 76e minuut de 1-3 om de oren. Jaco van der Bent stuurde Sven Boonstoppel op rechts weg en deze maakte het beheerst af. Een voor het publiek onduidelijk aan Lyra gegeven penalty in de 89e minuut, iedereen zag hands van een Lyra speler maar de scheidrechter floot voor vasthouden door John van Rijn, leek de spanning weer terug te brengen (2-3). Jaco van der Bent maakte op aangeven van John van Rijn aan die illusies snel een einde door een minuut later de 2-4 te maken. In de extra tijd maakte Stephan de Mooij nog zijn debuut in Valken'68 1.

Zaterdag 10 december 2016 speelt Valken'68 1 thuis tegen Sportclub Monster 1, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

RVV laat er geen gras over groeien tegen Kalinko 2

Volleybal n Inpakken en wegwezen. Dat was het motto van de volleyballers van RVV afgelopen zaterdag tegen Kalinko 2. In de Boorsmazaal lieten de Katwijkers er geen gras over groeien, want Kalinko kwam geen enkele set boven de 20 punten.

Dat had slechts deels te maken met het veel grotere volleyballende vermogen van de thuisploeg, wat RVV blij vlagen ook liet zien. De Scheveningers kunnen het de topteams in de Promotieklasse op een goede dag best lastig maken, maar daar was in Katwijk geen sprake van. De koploper legde de degradatiekandidaat meteen haar wil op en met veel servicedruk en aanvalsgeweld was in de eerste set al snel een gat van tien punten geslagen. De set afmaken kostte nog wat inspanning, maar door de ruime marge was dat alleen een kwestie van tijd (25-18).

Ook in de tweede en derde set was het recept goed serveren en zelf niet verslappen en daar slaagde RVV prima in. Tijdens een aantal rommelige delen van de wedstrijd bleek dat de Katwijkse formatie van Nico Halsema ook dit onderdeel beter beheerste. Wat Kalinko ook probeerde, RVV had er een antwoord op, terwijl andersom Kalinko nauwelijks een antwoord klaar had op de aanval van de thuisploeg. Omdat RVV ook in de passing en verdediging geen krimp gaf, waren de volgende sets met 25-17 en 25-14 voor de koploper.

Heel eventjes verslapte RVV en Kalinko kon even profiteren. Tot 12-14 stonden de bezoekers zelfs op voorsprong, maar daarna maakte RVV korte metten met eventuele ambities van Kalinko om toch nog een puntje over te houden aan de ongelijke strijd. Met 25-16 was de laatste set een prooi voor de thuisclub.

Morgen, vrijdag 9 december, speelt RVV de uitwedstrijd tegen Castellum. De wedstrijd in sporthal De Arena in Alphen aan den Rijn begint om 21.00 uur.