De Kerstherberg is vooral een gezellig samenzijn op Eerste Kerstdag. | Foto: pr.
De Kerstherberg is vooral een gezellig samenzijn op Eerste Kerstdag. | Foto: pr. Foto: pr

Kerstherberg op Eerste Kerstdag

Aanmelden n Een team van vrijwilligers binnen de PKN Rijnsburg, verzorgt dit jaar voor de vierde keer een gezellig samenzijn op eerste Kerstdag.

De verwachting dat het gezellig zal zijn, kan onderbouwd worden door de ervaringen uit de voorgaande drie jaren. Het aantal gasten is in die drie jaren ook behoorlijk gegroeid. Na het eerste jaar met zo'n 15 gasten, waren er in het tweede jaar ongeveer 25 en vorig jaar was de groep zelfs 45 personen groot. Er zijn verschillende gasten die elke keer te gast waren en die zich ook al voor de aankomende Kersherberg aangemeld hebben. Een echtpaar zei zelfs dat ze zich tijdens het paasontbijt van 2016, dat door hetzelfde team georganiseerd wordt, al aangemeld hadden! De stand tijdens het maken van dit artikel is wel al 26, maar er kunnen dus nog gasten bij.

De Kerstherberg van Rijnsburg is dit jaar voor het eerst in de bovenzaal van de Immanuëlkerk aan de Kerkstraat in Rijnsburg. De kerstherberg zal, net als ieder jaar, weer feestelijk versierd zijn. Vorig jaar zijn er zelfs twaalf kersbomen gebruikt. Zullen die dit jaar weer te vinden zijn?

Iets na 12.00 uur zal de dominee de herberg openen, terwijl de gasten rustig genieten van een kopje koffie met iets lekkers erbij. Aansluitend wordt een drankje naar keuze geserveerd en leest een vrijwilliger een kerstverhaal voor. Het diner dat volgt, zal, net als voorgaande jaren, een kerstmaal waardig zijn.

In principe staan de deuren van de Kerstherberg open voor iedereen, maar het is vooral in het leven geroepen om te voorkomen dat mensen een eenzame Kerstdag hebben. Voor mensen die, samen of alleen, liever in een gezellige groep samen Kerst vieren. Aanmelden kan tot maandag 19 december, bij voorkeur per email op arienelvandelft@casema.nl of rjcvink@hotmail.com, maar ook telefonisch op 06/12951592 of 06/46094655. Voor gasten die echt niet op eigen gelegenheid kunnen komen, bestaat er ook de mogelijkheid om thuis opgehaald en terug gebracht te worden.