Joost Leonard in de aanval tijdens RBB-FC Rijnvogels. | Foto: Hans Heemskerk.
Joost Leonard in de aanval tijdens RBB-FC Rijnvogels. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

n Rijnsburgse Boys blijft thuis ongeslagen

Benauwde 4-2 overwinning tegen FC Rijnvogels

Voetbal n Met de 5-1 verloren bekerwedstrijd van vorig seizoen in het achterhoofd viel er in de competitiewedstrijd tegen FC Rijnvogels nog iets recht te zetten.

Hoewel de meeste van de aanwezig Rbb spelers part nog deel hadden aan deze verliespartij, wilden zij toch graag meewerken aan eerherstel. Het werd een 4-2 overwinning. De cijfers doen misschien anders vermoeden, het werd een benauwde overwinning.

Het thuispubliek is vooralsnog de grote winnaar dit seizoen. Zij zag haar favorieten op eigen veld nog niet verliezen. Het is jammer dat het uit nog niet wil lukken. Zaterdag misschien in de laatste uitwedstrijd van dit jaar, tevens alweer de laatste in de ´heenronde´ van deze competitie. Deze wedstrijd is tegen het opvallend laag op de ranglijst staande Capelle. Dit is niet een plek waar de Slotbewoners gebruikelijk te vinden zijn.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14.00 uur.

Tegen FC Rijnvogels werd nog niet eerder in competitieverband uitgekomen en op de ranglijst ontliepen de ploegen elkaar niet veel. De fusieclub uit Katwijk Binnen doet het onder leiding van Hein van Heek opmerkelijk goed. Rijnsburgse Boys was dus gewaarschuwd en kreeg een extra ´wake up´ toen Jaap van Duijn zomaar voor een 0-1 voorsprong zorgde. Masies Artien leed balverlies en in zijn enthousiasme om de bal te heroveren maakt hij een overtreding. Van Duijn mocht aanleggen net buiten het zestienmetergebied en even later zijn succesje vieren op Middelmors. De Rijnsburgers waren hiervan niet van onder indruk getuige de 2-1 voorsprong vijf minuten later. Jeffrey Jongeneelen en Max Hudepohl waren de makers. Joël Tillema scoorde tien minuten voor de rust een geruststellende 3-1.

Zo leek het althans, want wat Rijnsburgse Boys in de tweede helft liet zien was op z´n minst gezegd verontrustend. Doelman Richard van Nieuwkoop moest alles uit de kast halen getuige een aantal knappe reddingen. Zelfs het stoppen van een strafschop was nodig om FC Rijnvogels niet op 3-3 te laten komen.

De Rijnsburgse goalie, die deze week zijn contract met een jaar verlengde, schatte de juiste hoek in tijdens de trap van Rijnvogels aanvoerder Arno Dijkstra. De Kooltuinploeg was even daarvoor al teruggekomen tot 3-2 door een kopbal van Pieter van der Breggen. Voor en na de gemiste penalty blonken de spelers van FC Rijnvogels door het missen van kansen. Deze werden hen door de spelers van Rijnsburg in ruime mate geboden. Een punt van aandacht voor Rijnsburg trainer Pieter Mulders. Joost Leonard maakt gelukkig aan alle onzekerheid een eind door een foute terugspeelbal van Ogür Kaya genadeloos af te straffen. Drie punten voor Rbb dat ook de contracten van Ossevoort, Gielisse en Prijs verlengde.