Afbeelding
Foto: Carin van der Spijk

Karly Kitchen in de Hoftuin stopt in 2017

n Steeds lastiger om mensen in de winkel te krijgen

Sluiten n 'In 1980 begonnen en in februari 2017 gesloten'. Zo zal er over jaren gesproken worden over Duivenvoorde & Driebergen. En over DiFondo en Karly Kitchen. In maart 2015 een nieuw pand geopend in winkelcentrum De Hoftuin, maar helaas zullen de deuren gaan sluiten.

We vroegen Karly van Duivenvoorde uiteraard naar het waarom? Hij vertelt: "De concurrentie in de keukenmarkt is al jaren groot, maar het gaat steeds meer extreme vormen aannemen. En daar kan ik niet meer tegenop. Qua prijzen van keukens wel hoor, want bij mij kan de prijs hetzelfde zijn als bij al die schreeuwende keukenboeren. Maar om de mensen mijn winkel in te krijgen is steeds lastiger. Elke week valt er wel een folder over keukens op de deurmat. De één nog gekker dan de ander, maar men laat zich toch graag 'misleiden' blijkbaar. Ik heb niet de financiën om daarin mee te kunnen doen. Dus ga ik steeds minder klanten krijgen, dus minder verkopen en daarom heb ik besloten te stoppen. Ik wil de eer aan mezelf houden en er met opgeheven hoofd later op terug kunnen kijken".

Ik houd de eer aan mezelf

Karly vervolgt: "Natuurlijk heeft het maanden twijfel gekost. Nachten heb ik wakker gelegen en over oplossingen nagedacht. Maar ik doe het nu 24 jaar en heb, naar mijn idee, er alles aan gedaan om het te laten draaien. Daar ben ik lang in geslaagd, maar het is nu klaar. Het ergste vind ik het voor mijn vader en mijn oom. Die zijn er 36 jaar geleden mee gestart en over een paar maanden is het niet meer. Maar ik kan niet anders helaas".

Wat nu? "Geen idee. Ik heb nog een paar maanden alvorens de deur dicht gaat. En ik denk en hoop voldoende in mijn macht te hebben om aan het werk te kunnen blijven. Mijn netwerk is redelijk groot en er lopen al wat gesprekken. Nog niets is definitief, dus ik sta overal voor open".

Karly vervolgt: "Tot slot wil ik wel benadrukken dat ik nog steeds keukens blijf verkopen tot 1 maart 2017. Ook alle reeds verkochte keukens gaan we uiteraard uitleveren en/of monteren. Er veranderd niets aan de garantietermijnen, daar hoeft men niet over in de war te zitten! De winkel moet en gaat leeg voor 1 maart 2017, dus kom langs en doe er uw voordeel mee. Anjelierenstraat 9-11 in Winkelcentrum In de Hoftuin te Rijnsburg.