Er zijn allerlei leuke kerstspulletjes te koop tijdens de kerstmarkt van Jubilate. | Foto: pr.
Er zijn allerlei leuke kerstspulletjes te koop tijdens de kerstmarkt van Jubilate. | Foto: pr. Foto: pr

n Voor concertwand en kerstconcert in sporthal

Koek & zopiespektakel bij mannenkoor Jubilate

Mannenkoor n Jubilate en kerst is in Katwijk en omstreken zo langzamerhand een begrip geworden. Maar voor het zo ver is, staat er nog veel werk te wachten voor de mannen van Jubilate. Door de verbouwing van Sporthal Cleijn Duin moest er ook een nieuwe 'concertwand' komen.

De opbouwploeg van Jubilate-vrijwilligers is voortvarend aan de slag gegaan. Op het komend kerstconcert zal deze, in stemmig rood geschilderde, achterwand te bewonderen zijn.

Koek & Zopie Spektakel

Om de hoge kosten voor het kerstconcert te bestrijden, is er op zaterdag 10 december, van 11.00 tot 15.00 uur een gezellige kerstmarkt in de hal van Jubilate's kringloopwinkel aan de Lageweg 35.

De verkoophal wordt omgetoverd in een sfeervolle kersthal. Allerlei leuke kerstspulletjes en versieringen zijn daar te vinden. Er zijn mooie kerststukjes van de gebroeders Floor en Gé van der Gugten te koop.

Harry Minnee draait regelmatig aan het rad van avontuur en er is een uitgebreide bloemen- en fruitkraam. Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Je kunt er terecht voor een lekker warm gebakken visje, een broodje haring of een heerlijke kop ouderwetse erwtensoep en... de traditionele warme oliebollen zullen niet ontbreken. Kortom, een evenement waar iedereen die Jubilate een warm hart toedraagt bij moet zijn.


Kerstconcerten

Op uitnodiging van het Christelijk Gemengd Koor Hosanna uit Gouda verleent Jubilate op zaterdag 17 december haar medewerking aan een kerstconcert in de prachtige Sint Janskerk in Gouda. Deze kerk uit 1278 is de langste gotische kruiskerk van Nederland en staat bekend om zijn prachtige akoestiek. Voor belangstellende supporters zijn er bij het bestuur van Jubilate toegangskaarten (€12,50) beschikbaar. Ook kan voor busvervoer (€8,-) gezorgd worden.

Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate geeft haar kerstconcert op donderdag 22 december in Sporthal Cleijn Duin. Medewerking wordt verleend door sopraan Sanne Mallant en Het Holland Symfonie Orkest. Aan de vleugel Arthur Postma. Algehele leiding Aldert Fuldner.

Op zaterdagavond 24 december verleent Jubilate haar medewerking aan de traditionele volkskerstzangavond in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee.


n Kerstwandeling door Rijnsburg

PKN n In de weken voor Kerst is er in de afgelopen jaren al diverse malen een wandeling georganiseerd waarbij het Kerstverhaal wordt verteld.

Dit jaar zal de Kerstwandeling plaatsvinden op vrijdag 16 december. Tussen 18.30 en 19.00 uur kunt u vertrekken. Vertrekplaats is het Julianaschoolplein aan de Poel. Omdat parkeren aan de Poel lastig is, vraagt de organisatie of u met de fiets of lopend wil komen. Fietsen kunnen op het schoolplein worden gestald.

Een deel van de wijk Westerhaghe is betrokken bij de organisatie. De bewoners die rondom de route wonen, tonen zich betrokken en sommige van hen nemen deel aan het verhaal of stellen hun huis ter beschikking. Maar ook de mensen van wijkservicecentrum Centraal in de Tulpenstraat zijn betrokken. Zij verven met elkaar een deel van de Kerststal.

Het verhaal rondom de geboorte van Jezus zal worden uitgebeeld op vele verschillende manieren. Tieners en volwassenen zetten zich in om het verhaal te vertellen. Er zal muziek zijn, op sommige plekken kunt u luisteren of kunt u alleen kijken.

Het doel van deze Kerstwandeling is om het verhaal van de geboorte van Jezus bij iedereen bekend te maken. Daarom mogen jong en oud meewandelen, gelovig of niet, het maakt niet uit. De wandeling is bedoeld voor een ieder die het Kerstverhaal nog nooit heeft gehoord en gezien, maar ook voor de wandelaar die het verhaal al jaren kent. Hoe leuk is het om steeds een ander stukje van dit wonderlijke verhaal te bekijken of te beluisteren?

De wandeling duurt naar verwachting een klein uurtje en eindigt met iets te drinken op het Julianaschoolplein. Daar kunt u ook nog even gezellig napraten. De kinderen mogen een lampion of een zaklamp meenemen.

Een spannende kerstwandeling door Rijnsburg. | Foto: pr.