Afbeelding
Foto: pr

Feestelijke openingsweek nieuwbouw de Vlietstede

DSV n Vlietstede, het gloednieuwe woon-zorgcomplex van DSV|verzorgd leven is al bijna een jaar vol in bedrijf en een nieuw thuis op een vertrouwde plek in Rijnsburg voor de ouderen die er wonen.

Nu zal het nieuwe gebouw ook feestelijk en officieel worden geopend. Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 december is er ter gelegenheid van de officiële opening een speciale feestweek voor bewoners, hun naasten, vrijwilligers en medewerkers in Vlietstede. De officiële openingsreceptie voor genodigden is op 15 december van 15.30 tot 18.00 uur.

Begin april 2016 konden de bewoners van Vlietstede hun intrek nemen in hun nieuwe behuizing aan de Oude Vlietweg 50. Na hun verblijf in de tijdelijke huisvesting aan de Waterboslaan in Rijnsburg genoten de bewoners ervan om weer terug te zijn in hun vertrouwde omgeving in het hart van Rijnsburg. Ook in de tijdelijke huisvesting was het goed toeven, vooral op het mooie terras met uitzicht op het water, waar veel ouderen graag naar de voorbij varende boten keken. De tijdelijke huisvesting wordt op dit moment weer gebruikt door de bewoners van DSV|Duinrand, dat nu nieuw gebouwd zal gaan worden.

Modern zorggebouw

Met het gereed komen van het nieuwe gebouw is op deze plek gerealiseerd waar DSV|verzorgd leven zich al jaren sterk voor maakt: kleinschalige, persoonlijke en hoogwaardige zorg dichtbij, vanuit een duurzaam gebouw met innovatieve voorzieningen die voldoen aan de eisen die de nieuwe tijd stelt aan zorg en welzijn. Ouderen die dat thuis door hun lichamelijke omstandigheden niet meer kunnen, krijgen hier de voorzieningen om binnen hun mogelijkheden zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven. In een eigen ruim en modern appartement, voorzien van de benodigde zorg. En voor cliënten met psycho-geriatrische klachten biedt het nieuwe Vlietstede zoveel mogelijk vrijheid terwijl zij toch in een veilige en verzorgde omgeving kunnen verblijven. Het nieuwe gebouw op de hoek van de Smidstraat en de Oude Vlietweg bestaat uit vier verdiepingen. In het gebouw zijn 23 zorgappartementen ondergebracht voor cliënten met somatische aandoeningen, vier kamers voor kortdurende opvang en een volwaardige hospicevestiging van Hospice Katwijk van DSV met twee hospice-plaatsen. Voor de bewoners van Vlietstede is het nieuwe gebouw inmiddels al een warm thuis geworden, met alle zorg en comfort direct bij de hand.

Feestelijke Openingsweek

Speciaal voor de bewoners, hun naasten, vrijwilligers en ook voor medewerkers zijn er tijdens de feestelijke Openingsweek van de nieuwbouw allerlei gezellige activiteiten, zoals muzikale optredens, zangmiddag, creatieve activiteiten en een fijne verwen- en beautymiddag. Vanwege de tijd van het jaar hebben sommige activiteiten een speciaal Kersttintje, zoals kerststukjes maken. Ook de officiële opening voor genodigden op 15 december staat in het teken van de kerstperiode. De openingshandeling zal worden verricht door (oud)wethouders Wim van Duijn, Gerard Mostert en Daan Binnendijk.