Afbeelding
Foto: pr

Kerststukjes maken bij K&O

Workshop n Een kerststuk kun je natuurlijk kopen in de bloemenwinkel. Leuker is het om zelf je creativiteit aan te spreken en er één te maken.

De workshop wordt gegeven in het K & O gebouw aan de Sluisweg 16. Datum : donderdag 15 december. Tijd : 19.30-21.30 uur. Kosten : € 17,-. Onder het genot van een hapje en een drankje maken we er een gezellige avond van. Voor materiaal wordt gezorgd, neem wel zelf een bak(je) mee en een snoeischaar. Voorbeelden zijn aanwezig, maar natuurlijk kun je ook zelf je fantasie de vrije loop laten. De leiding is in handen van Gerrit Barnhoorn, v/h Tramhuisje. Hij zal aanwijzingen geven en zo nodig helpen. Inschrijven kan via: www.kenokatwijk.nl of inschrijven aan het kantoor van K&O.


Feestdagen en verslaving

De n Brug Midden-Nederland organiseert op maandag 12 december 2016 een thema avond over 'Feestdagen en verslaving' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden.

De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk. Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug Midden-Nederland. De feestdagen kunnen extra spanning met zich meebrengen als het gaat om verslaving.

Het zou heel fijn zijn om met elkaar te ontspannen, feest te vieren en even niet met de verslaving bezig te zijn. Tijdens deze avond krijgt u handvatten om de feestdagen zo fijn mogelijk te beleven en toch bijvoorbeeld duidelijk grenzen te stellen, goede communicatie vooraf aan te gaan et cetera.

Om 19.30 uur is er koffie en thee en het programma duurt van 19.45 tot 21.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage.

Het wordt op prijs gesteld dat u zich van tevoren opgeeft bij De Brug, telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl. Nadere info over De Brug Midden-Nederland vindt u op www.debrughelpt.nl.


'Nee' wordt een favoriet woord

Opvoeden n De CJG themabijeenkomst 'Peutermanieren' voor ouders met kinderen tussen de 1,5 - 4 jaar is op woensdag 7 december a.s. (19.30-21.30 uur) in CJG Katwijk.

Over de ontwikkeling en het gedrag van peuters, de wilsontwikkeling. Hoe kun je het beste op het gedrag van je kind reageren? Er worden een aantal opvoedingssituaties op een interactieve manier besproken. Ook heb je de mogelijkheid om zelf situaties in te brengen. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: ondernemend gedrag van je peuter, slapen of niet willen slapen, eten, driftbuien.

De bijeenkomst bestaat uit 1 avond en kost € 5,- p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.