Jordy Strooker aan de bal. RBB kon geen vuist maken tegen VVOG. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

n Zaterdag derby tegen FC Rijnvogels aanvang 14.00 uur

Rijnsburgse Boys verliest dankzij drie weggevertjes

Voetballen n Rijnsburgse Boys en uitwedstrijden zijn dit seizoen nog geen gelukkige combinatie. Het is alweer even geleden dat er uit werd gewonnen.

Op de openingsdag tegen Jong Almere City FC was de eerste en enige keer. Trainer Mulders na de wedstrijd in Harderwijk tegen VVOG: "We verliezen deze wedstrijd eigenlijk vanwege drie weggevertjes".

De Rijnsburgse oefenmeester zag zijn ploeg aardig beginnen. Er was veel balbezit, maar vreemd genoeg geen enkele kans. VVOG dat tot zaterdag een thuissyndroom had, er werd nog maar een keer thuis gewonnen, leek in de beginfase enigszins op te kijken tegen Rijnsburgse Boys. In deze termen liet VVOG trainer Ed Engelkes zich uit tijdens de nabeschouwing in het sponsorhome van de club. Misschien logisch als je bedenkt dat VVOG nooit in de topklasse speelde en vanuit de hoofdklasse in de derde divisie is ingestroomd. Toch is er, zeker gezien de huidige stand op de ranglijst, geen reden meer voor bescheidenheid. VVOG is na de overwinning van afgelopen zaterdag Rijnsburgse Boys zelfs gepasseerd.

De bewoners van het prachtige sportpark De Strokel lieten de Uien min of meer in slaap sukkelen gedurende het eerste half uur om vlak voor het ingaan van de rust genadeloos toe te slaan. De verhouding balbezit was misschien wel 70/30 in het voordeel van Rijnsburgse Boys. Toch dit voordeel werd op geen enkele wijze omgezet in doelkansen, laat staan een goal. Slecht wegwerken van de bal van aanvoerder Donny Verdam stelde Pernelly Biya in staat de 1-0 te scoren. Een domper voor de mannen van Mulders.

De tweede helft met een ongewijzigd, maar iets anders spelend Rijnsburgse Boys, gaf meer spektakel op het veld. Tillema ging een linie naar achter en Jongeneelen naar de rechtsbuiten plek. Wat volgde was in elk geval een aantal kansen voor de Uien. Het zat hen echter niet mee. De paal of doelman Koornberg stonden in de weg. Bovendien gingen ook de nodige ballen naast of over. Het kleine beetje geluk dat je nodig hebt voor een doelpunt werd de Rijnsburgers niet gegund. Ook speelden de dit seizoen veel voorkomende persoonlijke foutjes ook in deze wedstrijd weer op. Verdam verspeelde de bal op het middenveld. Uit de daarop voortkomende corner kon de kleine Boya ongehinderd met het hoofd 2-0 scoren. Hij had trouwens de middag van zijn (voetbal)leven, want vijf minuten voor het eind mocht hij ook nog voor de 3-0 eindstand zorgen. Rijnsburgse Boys speelde toen al een groot deel van de tweede helft tegen tien man. Invaller Richard Gooijer hield het maar een paar minuten vol na een overtreding op Joël Tillema.

De Rijnsburg supporter moet zich vasthouden aan de statistieken van dit seizoen. Er werd thuis nog niet verloren. Maar eens kijken of dit na de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen dorpsgenoot en promovendus FC Rijnvogels nog steeds zo is.