Madjoe voor aanvang van de wedstrijd. | Foto: pr.
Madjoe voor aanvang van de wedstrijd. | Foto: pr. Foto: pr

Winst voor Madjoe

Korfbal n Madjoe 1 is inmiddels toe aan de derde wedstrijd in de zaal. Na een stroef begin staat, Madjoe met twee punten uit twee wedstrijden, de wedstrijd tegen een oude bekende 'Oranje Nassau' op het programma.

Met de jongst spelende talenten uit de F'jes werd de wedstrijd geopend met de gesponsorde wedstrijdbal. De Amstelveners kwamen furieus uit de startblokken. Met een enorm tempo en doelgericht spel kwamen ze snel met 1-3 voor. Met een duidelijke signaal van de dames Rosanne en Nienke, werd de ommekeer ingeleid. Via een 6-3 en een 10-6 tussenstand, besloot Marjolein met een scherp afstandsschot de ruststand van 11-6 op het scorebord te zetten. Attractief spel bracht het publiek veelvuldig toch juichen. Een prima tussenstand maar zoals bekend geeft Oranje Nassau nooit op. Scherpte blijft dus ook de tweede helft noodzakelijk.

De tweede helft besluit Oranje Nassau het over een andere boeg te gooien. Heel veel piepen tegen de scheids en uitrolacties waar zelfs de Schwalbekoningen uit het oosten een puntje aan kunnen zuigen, gaven de wedstrijd een heel ander karakter. Het eerste vocht niet alleen meer tegen een tegenstander, maar ook tegen de arbitrage en vooral tegen zichzelf. Helaas hadden de laatste twee aspecten een negatief aspect op het scoreverloop. Na een goede herstart ging het stroever lopen en maakte frustratie over beslissingen zich meester over de ploeg. Een geweldige combinatie tussen Maurits en Jasper leek de ploeg er doorheen te trekken. Maar niets was minder waar. Na een 14-10 tussenstand viel het compleet stil bij Madjoe. Merryn voor een moegestreden Matthijs zou duidelijkheid moeten brengen in het aanvalspatroon. Maar waar de eerste helft de goals eenvoudig vielen, draaide nu alles eruit. Het was nu puur zaak de wedstrijd binnen te slepen. In een bloedstollende fase bleef Oranje Nassau steken op 14-13 en waren de punten binnen. Met een dubbel gevoel werd deze wedstrijd afgesloten, maar het belangrijkste, de punten blijven in de Middelmors.

Met de twee wedstrijden tegen de koplopers in de derde klasse G in het vooruitzicht, heeft Madjoe alle kansen om mee te blijven strijden voor de promotieplekken. Beginnend zaterdag a.s. tegen Crescendo in Leiden. De wedstrijd wordt om 19:30 uur gespeeld in de drie Octoberhal te Leiden, voorafgegaan door het tweede team, dat graag zijn koppositie wil handhaven.


Sinterklaasloop in Panbos

Hardlopen n Misschien wel de leukste en mooiste uit de serie van vijf winterlopen, die de atletiekvereniging Rijnsoever organiseert, staat zaterdag 3 december op het programma.

Vier daarvan gaan door het Katwijkse duingebied; de vijfde, de Sinterklaasloop, voert de deelnemers door de Pan van Persijn, in de volksmond beter bekend als het Panbos gelegen aan de Wassenaarseweg. Daar is over de bospaden een mooi parcours uitgezet, dat de deelnemers, afhankelijk van de gekozen afstand, één of meerdere keren moeten lopen.         De jongens en meisjes tot en met 12 jaar lopen één rondje van 2,1 km. De overige deelnemers lopen 5,3 km (twee rondjes) of ca. 9,9 km (vier rondjes). Inschrijven kan van 9.30 in het Theehuis in het Panbos. Daar is ook beperkte kleedgelegenheid. De inschrijfkosten bedragen € 3,00 voor de jeugd en € 5,00 voor de overige deelnemers.

De start is net als bij de overige lopen om 10.30. Er gaan geruchten dat de Goedheiligman zich, hoewel het voor hem de drukste dag van zijn verblijf in Nederland is, toch even vrij wil maken om op deze zaterdagochtend hoogstpersoonlijk het startschot te kunnen geven. Hoe kan het eigenlijk ook anders op deze 5e december.


Twee kampioenen bij BV De Bogaert

Biljarten n Vorige week donderdagochtend werden de finales, dag competitie "Libre", gehouden bij de Persoonlijke Kampioenschappen van de afdeling CRBB/ KNBB Bollenstreek.

Na eerst een voorselectie gehouden te hebben waarbij uit de diverse afdelingen in de Bollenstreek de verschillende deelnemers zich konden plaatsen voor de diverse finales, resulteerde dat er vier spelers van "de Bogaert " zich plaatsten voor deze finales. De finales vonden weer plaats in verschillende klasse waarbij in de 5e klasse Jan Wolf de eerste plaats behaalde en tevens promoveerde naar de 4e klasse. In de 4e klasse behaalde Wim Glasbergen de eerste plaats door al zijn finale wedstrijden winnend af te sluiten. Gezien zijn behaalde moyenne promoveerde ook Wim naar een hogere 3e klasse. Beide finalisten zullen tevens deelnemen aan de Gewestelijke kampioenschappen (PK's) van de KNBB volgend jaar.