Sopraan Sanne Mallant aanwezig bij Kerstconcert Jubilate. | Foto: pr.
Sopraan Sanne Mallant aanwezig bij Kerstconcert Jubilate. | Foto: pr. Foto: pr

Kerst met Jubilate

Concert n Op donderdag 22 december geeft het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate haar kerstconcert in Sporthal Cleijn Duin.

Medewerking wordt verleend door de sopraan Sanne Mallant en Het Holland Symfonie Orkest. Aan de vleugel Arthur Postma. Algehele leiding Aldert Fuldner.

Drukke tijden

Het zijn drukke tijden voor de mannen van Jubilate. Niet alleen moet er druk gerepeteerd worden voor het jaarlijks kerstconcert, maar om dit sfeervolle feest te kunnen bekostigen, organiseren zij ook op zaterdag 10 december een groots Kerst Koek & Zopie Spektakel in Jubilate's kringloopwinkel aan de Lage weg. Verder treden zij op in de Sint Janskerk in Gouda op 17 december en tot slot verlenen zij hun medewerking aan de volkskerstzangavond in de Nieuwe kerk op 24 december.

Ieder jaar trekt het kerstconcert van Jubilate een volle Sporthal Cleijn Duin. Bij velen is het traditie geworden dit feest bij te wonen. Voor Jubilate de uitdaging om aan de hoge verwachtingen tegemoet te komen. Vanaf augustus is er iedere week volop gerepeteerd aan een nieuw kerstrepertoire.

Ook dit jaar is weer alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijke avond van te maken. Door de opbouwgroep van het koor is er een prachtige nieuwe achterwand gemaakt en de verlichting en het geluid zijn verbeterd. Zo zal Cleijn Duin omgetoverd worden in een sfeervolle concertzaal.

Kerstconcert

Naast een aantal nieuwe kerstliederen en Christmas Carols zullen er ook traditionele liederen ten gehore worden gebracht. Voor het eerst kunt u werken horen van John Rutter en heeft het koor het bekende ' Unto us' uit 'The Messiah' van Händel ingestudeerd. Een groot deel van het te zingen repertoire is geschreven voor een gemengd koor en door dirigent Aldert Fuldner bewerkt om met een mannenkoor te kunnen uitvoeren.

Medewerking zal worden verleend door de sopraan Sanne Mallant. Zij maakte tijdens het afgelopen zomerconcert zoveel indruk dat zij, op veler verzoek, op nieuw uitgenodigd is. Zij viel op door haar warme mooie stem. In een van de recensies stond: "Ze wisselt haar vibrato prachtig af met een egale klank. In de hoogte is ze een verademing. Haar stem is helder en vast."
Verder werken mee Het Holland Symfonie Orkest. Een meer dan twintig koppig professioneel orkest met een strijkerssectie, slagwerk en blazersgroep. Aan de vleugel zit Arthur Postma en de algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

Kaarten voor het Kerstconcert zijn te koop entree: € 18,--. Haasnoot Mode, Voorstraat 14 of bij Livera Peters, Princestraat 24. Of bij de leden van Jubilate en op www.jubilate.nl.


SKA zoekt vrijwilligers

Oudjaar n Help jij ook mee? Zonder jouw hulp is het feest niet mogelijk. Elk jaar werken zo'n 250 vrijwilligers enthousiast en vol toewijding mee aan de realisatie van het SKA Oud en Nieuwfeest.

Nu alle voorbereidingen weer in volle gang zijn, is het de hoogste tijd om weer op zoek te gaan naar vrijwilligers.

Ben jij, of ken jij, iemand die graag een steentje bijdraagt aan een geweldig feest, schrijf je dan nu in. Je kunt met van alles helpen, want een groot feest als SKA brengt veel taken met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan helpen opbouwen, bardiensten draaien op de avond zelf en de boel afbreken en opruimen. Let op! Aangezien je de vele dorstige feestgangers van een drankje voorziet, moet je wel 18+ zijn.

Natuurlijk staat er iets moois tegenover je eerste goede daad van het jaar. Zo heb je gratis toegang tot het feest en hoef je niet in de kou te wachten om binnen te komen. Van de kou heb je sowieso weinig last, want je krijgt weer een kicke dikke SKA-hoodie.

Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog eens gratis toegang tot het vrijwilligersfeest in Scum op zaterdag 14 januari. Niemand minder dan het Tropical Party Soundsystem gaat daar Oud & Nieuw nog even dunnetjes overdoen. Dat wil je niet missen!

SKA kan jouw hulp dus goed gebruiken. Hoe meer vrijwilligers hoe beter, dus maak je broer(tje), zus(je), en al je vrienden enthousiast om ook vrijwilliger te worden!

Ga naar skakatwijk.nl of kattuk.nl en vul het online formulier in, dan hoor je z.s.m. van ons.

Check en like de facebookpagina van SKA: facebook.com/skakatwijk Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste updates, interviews, line-up, dj-mixen, foto's, filmpjes en nog veel meer.


The wonderful world of feathers

Museum n In samenwerking met K&O Oegstgeest en de Leiderdorpse Volksuniversiteit organiseert K&O Katwijk op vrijdag 16 december 2016 van 10.30 – 12.30 uur een lezing met museumbezoek van 2 uur in het Rijksmuseum voor Volkenkunde Leiden. Prijs: € 15,00, mits in bezit van museumjaarkaart.

Dress to impress. Van mode tot machtsymbool. Met veren maak je indruk, dat is al eeuwen zo en komt in alle culturen voor. En daar is wederzijdse culturele beïnvloeding uit ontstaan. De verencollectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen is spectaculair, van Hawaii, tot de Amazone en van Noord-Amerika tot Nieuw-Guinea. Nog niet eerder in Nederland bij elkaar vertoond.

Overal ter wereld dragen mensen veren. Verwerkt in kleding, hoofdbedekkingen in alle soorten en maten, als onderdeel van accessoires, waaiers, scepters en andere onderscheidingstekens. Het is iets van alle tijden; de grootste couturiers maken er gebruik van, vorstenhuizen uit de hele wereld vertonen zich ermee en inheemse volken van Nieuw-Guinea tot Noord-Amerika zijn er iconisch door geworden.

Een kant die ook zeker niet onbenoemd blijft, is het lot van de vogels waarvan we de veren gebruiken: Is dat anno nu nog verantwoord? Zijn er alternatieven? Voor- en tegenstanders komen aan het woord. Inschrijven: www.kenokatwijk.nl.