Met een mooi opbrengst was het bovenal ook een gezellige avond. | Foto: pr.
Met een mooi opbrengst was het bovenal ook een gezellige avond. | Foto: pr. Foto: pr

Geslaagde Kerken & Talentenveiling goed voor € 28.450,-

Succes n Voor aanvang van de kerken en talentenveiling, vorige week vrijdagavond, stond er al een rij enthousiastelingen bij de ingang van de Voorhof om een kopersnummer en consumptiemunten te bemachtigen.

Om half acht kwam de mystery guest, een Malawiaans gekleed man met donker uiterlijk, binnen. Na een vragenrondje werd zijn identiteit geraden: het was de nieuwe predikant Pieter van der Ende. De opening werd voortgezet met een skype verbinding naar Engeland. Rieneke en dominee Gert van de Pol spraken hun dank uit voor de inspanningen rond de talentenveiling die ten bate van hun uitzending naar Malawi is. Zij waren in Birmingham, in verband met de voorbereiding op hun uitzending in januari.

Na deze opening werd gestart met het rad van avontuur en de talentenveiling. Een viertal predikanten fungeerden als raddraaier hetgeen hen zeer goed afging.

De kerkenveiling had een zeer divers assortiment: fruit, groentekavels, een rondvlucht met een motorvliegtuigje, een weekend of midweek in een strandhuisje van Paviljoen "Het strand" gingen grif onder de hamer. Het topstuk van de avond was het schilderij dat naar ontwerp van Joop van Egmond door predikanten en kerkelijk werkers samen was gemaakt. Een werk waarin Joop van Egmond een mooie symboliek van "Verbinding" heeft gelegd. Het bracht € 500 op. Inmiddels hangt dit fraaie gezamenlijke werk in de Immanuelkerk zodat iedereen het elke zondag kan zien.

Talentenveiling

Naast de veiling van 73 talenten was het ook en erg gezellige avond. Veel mensen proefden de Malawiaanse gerechten als bananensoep en pindakoekjes. De talentenveiling bracht totaal € 4.450 op. Deze opbrengst wordt bestemd om de uitzending van het domineesechtpaar Van der Pol naar Malawi te bekostigen. Als u de talentenveiling heeft gemist dan kunt u altijd nog een gift overmaken naar NL91INGB0690762445 tnv GZB te Driebergen onder vermelding van 'TFC Care4Malawi'.

De avond werd afgesloten met nog een rondje rad en de trekking van de grote verloting door notaris Willem van de Eijkel van Verhees Notarissen. In een nog volle zaal werd door voorzitter Cees de Mooij rond 23.45 uur de eindopbrengst bekend gemaakt: € 28.450,-.