Rbb liet punten liggen in Scheveningen. | Foto: H. Heemskerk
Rbb liet punten liggen in Scheveningen. | Foto: H. Heemskerk Foto: Hans Heemskerk

Rijnsburgse Boys verliest kansloos van Scheveningen

n Veel spelers haalden niet hun normale niveau

Kansloos n "Het leek wel of Scheveningen een bus in hun defensie had geparkeerd. Er was geen doorkomen aan". Dit was een kernachtige opmerking van oud Scheveningen speler Wesley Goeman, dit seizoen uitkomend voor Rijnsburgse Boys. "Bovendien haalden veel spelers, ook ik niet, hun normale niveau".

Een geparkeerde bus of niet. Feit was dat, op een enkele speler na, Rijnsburgse Boys het afgelopen zaterdag in en tegen Scheveningen volledig liet afweten. Er werd kansloos met 2-0 verloren. Met nadruk op het woordje ´kansloos´. De eerste echte kans van Rijnsburgse Boys Rijnsburgse Boys viel te noteren in de 88e minuut. Invaller Martijn Tjon-A-Njoek zal zijn fraaie omhaal gestopt door Scheveningen doelman Sven Wolsheimer. De sluitpost kende verder een opvallend rustige middag.

Na de goede resultaten tegen Quick Boys en Odin reisden opvallend veel Rijnsburg supporters af naar sportpark Houtrust. Een park waar de afgelopen decennia al veel voetbalgeschiedenis is geschreven. In het topklasse tijdperk hadden de Uien het altijd moeilijk, al werd de laatste wedstrijd met 0-1 gewonnen. Geen garantie voor de toekomst tegen een team dat het dit seizoen opvallend goed doet. Trainer John Blok bouwt al jaren aan een stabiele ploeg en lijkt daarvan in de derde visie, met een op dit moment een derde plaats, de vruchten te plukken. Steeds vaker kan hij ook een beroep doen op o.a. oud spelers van ADO Den Haag. In het huidige elftal zijn dit o.a. Sandro Calabro en Levi Schwiebbe. Laatstgenoemde moet zich in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys een soort van Sinterklaas hebben gevoeld. De middenvelder deelde de mooiste cadeautjes uit in de vorm van prachtige passen richting zijn aanvallers. Hij kreeg hiervoor alle ruimte.

Het Rijnsburgse middenveld daarentegen gaf tegen de Schollekoppen niet huis. Goeman, al genoemd, maar ook Donny Verdam liet zich niet van zijn beste kant zien. De aanvoerder van de geelzwarten ontving in de tweede helft binnen drie minuten twee gele kaarten en mocht inrukken. Scheveningen stond toen al met 1-0 voor door een doelpunt van Tim Peters (ook al zo´n routinier) in de eerste helft.

Trainers Mulders noemde de overtredingen van zijn captain oliedom. Al moet gezegd worden dat bij de tweede overtreding op Mitchell de Vlugt deze behoorlijk wat theater maakte. Ook dit hoort bij het slim spelen van een voetbalwedstrijd. En slim speelden de Scheveningers. Regelmatig lieten verschillende Rijnsburgers zich ´opnaaien´ door hun directe tegenstander. Gelukkig leidde dit niet tot nog meer rode kaarten. Het bleef bij geel voor Verlaan, Jongeneelen en de beide kaarten voor Verdam. Een klein wonder was dat de wedstrijd in slechts 2-0 eindigde. Ricardo Samoender verzilverde vier minuten voor de officiële speeltijd een vrijde trap.

Uithuilen en opnieuw beginnen is het devies. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen VVOG. Eens kijken of de wedstrijd tegen Scheveningen slechts een incident was.


n Drie maal prijs voor DWS bij springwedstrijden

Turnen n Vorige week zaterdag was het de beurt aan de meiden 8-12 C en aan de senioren niveau C. De wedstrijden werden gehouden in Zoetermeer.

Meisjes 8-12 jaar mochten de dag aftrappen met een oefening op de air tubmling. Ze hadden de lat gelijk hoog gelegd voor de overige groepen. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat niemand over hun oefening heen kon. Met een totaalscore op de tumbling van 17.05 haalde zij overtuigend de eerste prijs binnen. Zo hadden ze maar liefst 2 punten hoger dan de nummer 2. Het tweede toestel was de trampoline, gevolgd door lange mat. Ook op deze toestellen werden prijzen binnen gesleept.

Het tweede dagdeel mochten de 'oudjes' van de selectie van DWS aan de bak. Zij begonnen op de trampoline, gevolgd door de trampoline pegasus, lange mat en air tumbling. Dit laatste onderdeel was letterlijk en figuurlijk knallen. Er werd dan ook een top oefening neergezet. Maar tegen verenigingen die een dubbele salto goed uitvoeren op de tumbling kunnen zij niet op. Helaas werden de senioren twee keer net aan vierde. Het lastige aan springwedstrijden is dat je in een team een prestatie neer moet zetten en alles van iedereen meetelt voor de score.

DWS beleefde een topdag tijdens de springwedstrijden. | Foto: pr.