Voor de 15e keer wordt in 2017 de kinderkampen georganiseerd door Stichting Oekroe. | Foto: pr.
Voor de 15e keer wordt in 2017 de kinderkampen georganiseerd door Stichting Oekroe. | Foto: pr. Foto: pr

Doe in 2017 eens iets heel anders

Oekroe n Jaap de Mooij van Stichting Oekroe daagt iedereen uit: 'Doe in 2017 nou eens iets heel anders'.

Als je een beetje sportief bent, en doorzettingsvermogen hebt, is dit je kans, kennis te maken met een bijzonder land. We gaan kansarme kinderen (van 7 tot 16 jaar) een heerlijke vakantie geven. Je kans om dat samen met Oekraïense leeftijdgenoten te doen.

Zo kun je ook met je daden je geloof uitdragen, samen met jongeren en wat ouderen van verschillende kerkelijke achtergronden. Lijkt dit je wat? Ga dan van 24 juli t/m 8 augustus 2017 mee met Kamp Oekraïne 2017 van Stichting Oekroe in Rijnsburg. In de kampen willen we de kinderen, die vaak in bizarre omstandigheden leven, een zorgeloze tijd bieden met leuke kampspelen en natuurlijk verhalen uit de Bijbel, dat is onze drive.

Werk je liever met de handen? Ga dan van 22 mei t/m 2 juni 2017 mee met

Handen Wapperen van Stichting Oekroe, om samen met Oekraïners een noodzakelijk gebouwtje voor kinderen/jongeren om te bouwen. De taal is geen probleem. Er zijn goede tolken. De minimum leeftijd is in principe 17 jaar. Er geldt geen bovengrens.

Kom dinsdagavond 29 november om 19.30 uur naar De Voorhof, Vliet NZ 36 in Rijnsburg naar de informatieavond voor Kamp Oekraïne 2017 en Handen Wapperen 2017. Je krijgt dan allerlei info te horen en te zien. Neem ook een kijkje op de site: www.oekroe.nl. en op Facebook. Info: 071-4022787 of 06-53714712.


Springwedstrijden in Zoetermeer

Turnen n Afgelopen zaterdag hebben de meiden van gymnastiekvereniging De Valken meegedaan aan de springwedstrijden in Zoetermeer.

Dit zijn: Linn, Annabel, Floortje, Michael, Milou, Willemijn, Lotte en Jaidy, C-niveau meisjes 8-12 jaar. Deze acht meiden hebben hun uiterste best gedaan op de tumblingbaan, trampoline pegasus plankoline kast en de minitrampoline. Tijdens de prijs uitreiking werd dit beloond. De meiden mochten wel drie keer naar het podium en gingen naar huis met een eerste plek op de plankoline kast, een eerste plek op minitrampoline en een derde plek op de tumblingbaan.


Schoolboeken dankzij Rotary Katwijk

Rotaryclub n Katwijk-Noordwijk heeft vorige week donderdag een symbolische cheque overhandigd aan basisschool De Verrekijker van het asielcentrum Katwijk.

Het bedrag van 3.000 euro, afkomstig uit eigen activiteiten, is inmiddels besteed aan de aanschaf van zo'n 200 boeken ten behoeve van de basisschool. De leiding van de school is erg blij met dit gebaar. De boeken zijn een onmisbaar hulpmiddel voor kinderen uit allerlei landen en culturen om het Nederlands, de voertaal op het centrum, onder de knie te krijgen. De bibliotheek Katwijk was behulpzaam bij de keuze van de juiste boeken. De symbolische cheque werd overhandigd door Anke Minnee van Rotary Katwijk, Ineke Blom van de bibliotheek en Harry van Mierlo van Rotary Katwijk aan Wil Spierings van De Verrekijker (tweede van links).

Overhandiging van de cheque. | Foto: pr.