V.l.n.r.: Roel de Mooij, manager Nancy Haanappel, Johan van Tilburg, Cor en Nicolien Kralt en Ronald van Nieuwkerk. | Foto: pr.
V.l.n.r.: Roel de Mooij, manager Nancy Haanappel, Johan van Tilburg, Cor en Nicolien Kralt en Ronald van Nieuwkerk. | Foto: pr. Foto: pr

Het Biercomité schenkt Ronald McDonald Huis mooie donatie

n Met weer een prachtig resultaat van € 17.500,-

Party n Onlangs organiseerde ´Het Biercomié Rijnsburg´ voor de 7e keer een feestavond ten bate van het Ronald McDonald Huis Leiden, naast de inmiddels traditionele bierstand op de route van de Bloemencorso.

Dit jaar was er gekozen voor een '80/90 night' in club Home in Noordwijk. Het Biercomité, bestaande uit de Rijnsburgse ondernemers Hans Leeuwenburg, Ronald van Nieuwkerk, Cor en Nicolien Kralt, Johan van Tilburg en Roel de Mooij konden gisteren het resultaat van de avond van maar liefst € 17.500,- overhandigen aan de manager van het Ronald McDonald Huis Leiden. Dit is de gezamenlijke opbrengst van de inzameling tijdens de bloemencorso én de benefietavond.

Het Biercomité Rijnsburg staat ieder jaar in augustus tijdens de corso op hun vaste stek bij de fontein op de kop van de Oestgeesterweg in Rijnsburg. Johan van Tilburg: "ook dit jaar waren de weergoden ons goed gezind, waardoor de opkomst weer geweldig was. We doen het inmiddels alweer jaren en we hebben een trouwe fanbase, die ieder jaar graag naar onze evenementen komt. We zijn er enorm trots op dat we inmiddels al vier kamers in het Ronald McDonald Huis structureel sponsoren. Fijn om op deze manier te kunnen bijdragen aan een 'thuis ver van huis' voor ouders van zeer ernstig zieke kinderen."

Bedankt

Het bestuur en het Huismanagement wil ´Het Biercomité´ en alle Rijnsburgers die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt heel hartelijk danken voor deze fantastische opbrengst. Het Ronald McDonald Huis biedt ouders en broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen een ´thuis ver van huis´. Een plek, op loopafstand van het LUMC, waar ouders en familieleden in een huiselijke omgeving kunnen logeren. Naast het Huis op de Boerhaavelaan beheert de stichting ook de Ronald McDonald Huiskamer in het LUMC. De Ronald McDonald Huiskamer is een verlengstuk van het Huis, maar dan in het ziekenhuis. De Huiskamer biedt ouders in het ziekenhuis een plek waar ze zich in een ´huiselijke´ omgeving even kunnen terugtrekken. De Stichting krijgt geen overheidssubsidies en is volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven e.a.