Vrijwilliger bij de Brandweer is veelomvattend. | Foto: archief.
Vrijwilliger bij de Brandweer is veelomvattend. | Foto: archief. Foto: pr

Blijf jij koel bij brand?

n Kazerne Rijnsburg zoekt vrijwilligers

Vuur n Heb jij als kleine jongen of klein meisje altijd al bij de brandweer gewild? Dan is dit je kans. Brandweer Hollands Midden is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de kazerne Rijnsburg.

Kazerne Rijnsburg is 1 van de 47 brandweerkazernes van Veiligheidsregio Hollands Midden. De 25 enthousiaste vrijwilligers van deze kazerne staan dag en nacht klaar voor de inwoners van ons verzorgingsgebied. Dit geldt niet alleen voor het bestrijden van branden, maar ook voor het geven van hulp aan wie dit nodig heeft. Omdat we dit willen blijven doen zoekt kazerne Rijnsburg vrouwen en mannen die hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid van Rijnsburg.

Vrijwilliger worden bij de brandweer is een uitdagende hobby. Je leert niet alleen nieuwe mensen kennen maar ook dingen die je als brandweerman of -vrouw moet weten. Daarnaast krijg je een gedegen opleiding waardoor je veilig kunt werken in spannende situaties.

Wie zoeken wij?

Voor kazerne Rijnsburg zoeken we vrouwen en mannen die:

- Maatschappelijk betrokken zijn, graag nieuwe mensen ontmoeten en een uitdagende en actieve hobby zoeken.

- Dag en nacht beschikbaar zijn voor brandweertaken en binnen 4 minuten na een alarm in de kazerne kunnen zijn. Ben je alleen overdag beschikbaar dan nodigen we je ook graag uit voor een gesprek.

- Ouder zijn dan 18 jaar.

- Minimaal 1,65 meter zijn.

- Ten minste een opleiding op VMBO-niveau hebben gevolgd.

- Bereid zijn de komende 2 jaar een avond per week een brandweeropleiding te volgen. Dit gebeurt meestal op vaste avonden maar af en toe ook op een zaterdag of overdag.

- Bereid zijn om wekelijks op vrijdagavond deel te nemen aan de oefening.

- Niet meer schoolgaand zijn.

- Beschikken over een goede gezondheid, een positieve instelling en een goede conditie.

Inloopavond

Als je belangstelling hebt nodigen we je graag uit op onze inloopavond. Die vindt plaats op vrijdag 25 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in de kazerne op Noordeinde 4a. Je kunt deze avond kennis maken met de werkzaamheden van de brandweer en de vrijwilligers van ons korps.

Als je het leuk vindt kun je dan gelijk een sollicitatieformulier meenemen en/of invullen. Wil je nu al meer informatie dan kun je contact opnemen met Ploegchef Cees van Egmond via het e-mailadres RBG@brandweer.vrhm.nl.
Ben je op 25 november verhinderd loop dan eens binnen op de wekelijkse oefenavond. Dit is iedere vrijdag van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Een aannametest en medische keuring behoren bij de selectieprocedure.


Van Instagram naar kookboek

n Natalie's Kookboek, simpel, gezond én lekker

Gezond n Het verhaal van Natalie Heemskerk is eigenlijk een modern sprookje: De Rijnsburgse Natalie kreeg in maart 2014 een burn-out. Op zoek naar nieuwe energie, besloot ze anders te gaan eten.

Ze wilde voeding waar ze weer energie van kreeg. Ze zocht internet af naar leuke recepten en gezond eten, maar vond niet precies wat zij wilde. Daarom maakte ze zelf een website over gezond koken. Ook heeft ze een Instagram account, waar ze elke dag haar baksels en eten met de wereld deelt. Inmiddels heeft ze 35.000 likes op Instagram. De lekkerste, mooiste en gezondste recepten zijn nu ook te lezen in 'Natalie's Kookboek'. Het boek is afgelopen zaterdag feestelijk gelanceerd, natuurlijk in Natalie's eigen keuken. Het boek is voor iedereen die simpel, gezond én lekker wil koken. Op zaterdag 26 november signeert Natalie haar kookboek' in The Read Shop tussen 10.00 en 12.00 uur, in Rijnsburg. Het boek is te bestellen op www.natalieskeuken.nl en o.a. te verkrijgen in The Read Shop.

Afbeelding