Max Hudepohl op weg naar het doel tijdens RBB Odin 59. | Foto: Hans Heemskerk.
Max Hudepohl op weg naar het doel tijdens RBB Odin 59. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Rijnsburgse Boys mag weer omhoog kijken

Voetbal n Nagenieten van de fantastische overwinning tegen buurman Quick Boys mocht vorige week natuurlijk. Het vasthouden van het goede gevoel was belangrijk en dat is Pieter Mulders en zijn team zeker gelukt.

Het was prettig dat er weer een thuiswedstrijd op het programma stond. Tegen Odin '59 uit Heemskerk werd overtuigend met 4-2 gewonnen.

Mulders vertelde tijdens zijn korte voorbeschouwing dat de wedstrijd tegen Quick Boys gelukkig geen blessures had opgeleverd en de daarop volgende trainingsweek ook niet. Het was daarom ook logisch dat hij met de zelfde elf startte als een week eerder. Voor de ongeveer 1.000 toeschouwers was het goed om te zien dat de spirit er nog steeds in zat. Rijnsburgse Boys startte met uitstekend voetbal. In de eerste minuten regende het corners en kansen waren er ook. Vreemd genoeg bleven de doelpunten uit.

Wesley Goeman, hij tekende een week eerder voor twee jaar bij, net als Max Hudepohl en Jeffrey Jongeneelen, mocht in de 21e minuut een vrije trap nemen. Vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied schoot hij de bal in de uiterste rechterhoek. "We kijken aan welke kant de vrije trap wordt gegeven en dan is het aan mij, Jeffrey Jongeneelen of Donny Verdam wie de vrije trap neemt". Het gaat hem aan de linkerkant goed af, want de voormalig speler van Scheveningen, maakte zijn tweede Rijnsburg goal uit een vrije trap. Het leek de opmaat voor meer Rijnsburgse doelpunten.

Gek genoeg viel dit tien minuten later aan de andere kant. Via een counter van Odin '59 kon de naar voren opgestoomde verdediger Denzel Meijer zomaar uithalen en verraste Richard van Nieuwkoop met een goed geplaatst afstandsschot. Rijnsburgse Boys mocht, in plaats van een comfortabele voorsprong, met 1-1 gaan rusten.

Gelukkig werd het goede spel van de eerste helft voortgezet en scoorde Jongeneelen 2-1. Toch was het enkele minuten later weer gelijk door wederom een doelpunt van Meijer. Een goal die Mulders beslist tot nadenken moet aanzetten, want deze kwam op precies dezelfde manier tot stand als de eerste. Meijer was wederom de maker. Momenten als deze zullen de Uien in de toekomst moeten voorkomen.

Toch lieten de geelzwarten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Sterker nog: het team begon bij vlagen te swingen. Verschillende mooie aanvallen volgden zich op en doelpunten konden dus niet uitblijven. Uitblinker Max Hudepohl was de maker van 3-2. Joost Leonard kreeg onbedoeld de 4-2 op zijn naam. Een voorzet van Strooker kwam ongelukkig op de voet van Jody Tiktak. Deze scoorde in eigen doel. Van afstand leek het dat Leonard scoorde, hij kreeg de goal wel op zijn naam. De vreugde was er niet minder om. Een leuke wedstrijd met een logische stand werd met een goed gevoel afgesloten. De kunst is om dit weer een week vast te houden en de komende wedstrijd op sportpark Houtrust in en tegen Scheveningen om te zetten in drie punten.