In 't Hok is voor  de jeugd altijd iets te doen. | Foto: pr.
In 't Hok is voor de jeugd altijd iets te doen. | Foto: pr. Foto: pr

Graffiti bij jongerencentrum 't Hok

n Onder schooltijd leuke dingen doen

Samenwerking n Afgelopen week was het weer zover: jonge artiesten die flink de boel komen onderspuiten met graffiti bij jongerencentrum 't Hok in Rijnsburg.

Deze jaarlijkse activiteit is bedoeld om jongeren met het jongerenwerk van het Welzijnskwartier in contact te laten komen. In samenwerking met het Wellant college, de cultuurafdeling en het jongerenwerk van het Welzijnskwartier wordt deze activiteit al ongeveer 10 jaar uitgevoerd.

"Dat deze samenwerking al zo lang bestaat geeft aan dat dit een succes is voor alle deelnemers", aldus Jeroen Lubbers, een van de jongerenwerkers.
Alle 1e jaar leerlingen van het Wellant college worden naar het jongerencentrum gehaald om hier te zien en ervaren wat het jongerenwerk te bieden heeft. Allereerst wordt er uitleg gegeven wat het jongerenwerk is en doet. Daarna krijgen de jongeren een moment om rond te kijken in het centrum en even gebruik te maken van alle spullen. Hier gaan de jongeren gretig op in want wie wil er nou niet onder schooltijd even gamen, darten of de leraar inmaken met een potje tafelvoetbal?
Als laatste krijgen de leerlingen een graffiti workshop om kennis te maken met deze vorm van kunst. Na uitleg over veiligheid, verschillende technieken en de uitwerking van een idee gaan de jongeren aan de slag. Elke leerling krijgt een vel waarop hij of zij een kunstwerk mag maken. Dat dit nog niet makkelijk is blijkt uit de reacties van de jongeren. Maar over een ding zijn zij het eens: "Leuk is het zeker!" Na afloop kunnen de kunstwerken meegenomen worden.

Ook interesse om naar het jongerencentrum te komen? Neem contact op met Jeroen Lubbers, telefoonnummer: 0613425430 of kijk op onze facebook: https://nl-nl.facebook.com/JongerenKwartier


Kerst Workshop bij Bloembindcursus

n Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen

FloraHolland n De Bloembindcursus Rijnsburg geeft in de maand december weer een speciale Kerst-workshop in veiling FloraHolland.

Heeft u zin om zelf een mooi kerststuk te maken, geef u dan op en kom naar de Kerstworkshop. U leert de fijne kneepjes van het vak en hebt weken plezier van het prachtige stuk.

Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke materialen. De workshops zijn op: maandag 12 december om 20.00 uur en donderdag 15 december 20.00 uur. U kunt zich opgeven bij Wil Peppelenbos. Telefoonnummer 071 4026816.

e-mail pep1951@xs4all.nl Geef u snel op, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Tevens is er nog plaats bij de Bloembindcursus op de cursus maandag- en dinsdagavond. U kunt nog instromen. Geef u dus snel op. Kijk op www.bloembindcursurijnsburg.nl.


K3 uitvoering in het Waterbos

Dansen n Onlangs was er een leuk optreden van jonge dansers: de laatste les van K3 dansen.

Een speciaal optreden voor opa's, oma's, vaders en moeders, broertjes en zusjes, uitgevoerd door 19 dansende K3 meiden onder begeleiding van Esmé en Jolijn. Natuurlijk waren de meisjes verkleed en met veel plezier toonden ze hun beste pasjes en showden in hun mooiste jurk. De afgelopen acht weken hebben de kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar dansles gehad alleen op de liedjes van k3. Esmé kwam erachter dat er in de omgeving niet ontzettend aan activiteit werd geboden voor deze leeftijdscategorie. De dames zijn al lange tijd goede vriendinnen en samen ook gymnastiekassistente bij een turnvereniging in Leiden waar ze kinderen begeleiden in de leeftijd van 4 tot 9 jaar. Een idee was ontstaan, een team geboren. Het optreden was een succes. Jolijn en Esmé zijn zeker weer van plan nieuwe lessen te gaan geven.

Dansen op muziek van K3 daar word je vrolijk van. | Foto: pr.