Het eindresultaat  is wel heel mooi: samen delen, deel je leven. |Foto: pr.
Het eindresultaat is wel heel mooi: samen delen, deel je leven. |Foto: pr. Foto: pr

Topstuk Kerkenveiling Gereformeerd Hervormd nadert voltooiing

n Gezamenlijk kunstwerk van predikanten en pastores

Predikanten n en kerkelijk werkers maakten, apart van elkaar, naar ontwerp van kunstenaar Joop van Egmond elk een deel van een schilderstuk.

Vorige week dinsdagavond kwamen de 8 voorgangers bij elkaar om het schilderij tot één geheel te maken. "Het resultaat is verrassend", aldus Joop van Egmond die de aparte schilderwerken gaat samenvoegen tot één kunststuk. Enkele reacties van onze voorganger-kunstenaars op hun eigen aandeel:

Tevreden met het resultaat

Dominee Arenda Haasnoot: "Fascinerend, de ogen van de vrouw, ogen zijn de spiegel van wat van binnen is gebeurd", "De haren waren het moeilijkst omdat deze vrouw een wirwar van haren heeft" . Dominee Albert Meek: "Ik ben best tevreden met het resultaat, ook als je denkt dat je het niet kan kun je toch best veel". Collega predikant Lennart Hoftijzer: "Nooit gedaan, weet nog niet of ik tevreden ben, moeilijkste is de kleureffecten en het mengen ervan, een veelkleurig gebeuren". Kerkelijk werker Maurits de Ridder: "Ik vroeg mij af wat voor betekenis het kunstwerk had, tot mijn verrassing zag ik dat er een heel mooie symboliek in zat. Kerkelijk werker Aline van der Marel-Vis: "Ik ben van deze Aziatische vrouw gaan houden, vind het moeilijk deze nu af te moeten staan, maar heb er vrede mee nu ik zie dat zij hier in het kunstwerk thuishoort". Dominee Iwan de Graaf: "Mooie uitdaging, voor het eerst in 25 jaar geverfd; schilderen geeft rust, het mengen van de kleuren is een grote uitdaging". Zijn vrouw, kerkelijk werker Rixt de Graaf: "Eerst sta je voor een leeg paneel. Het eindresultaat verbaast mij en is wel heel mooi, samen delen, deel je leven".

Het werk is 110 x 80 cm past goed in je interieur als je in andere culturen geïnteresseerd bent of in de hal van bedrijven die internationaal zaken doen. Een werk dat steeds weer voor een opening van een gesprek zal zorgen met vrienden en/of klanten. Op de kerkenveiling wordt dit unieke werk, samengesteld door gereformeerde en hervormde voorgangers, geveild. Iedere voorganger heeft zijn/haar aandeel persoonlijk gesigneerd. Het origineel (26cm x 20 cm) gemaakt door kunstenaar Joop van Egmond zal ook op deze avond worden geveild.

Als u een bod op één van beide werken wilt doen mail dan even met cees.demooij@outlook.com, of bel 06 515 00842. Het hoogste bod is het openingsbod. U bent welkom op vrijdag 18 november in de Voorhof. De opening is om 19.30 uur met de talentenveiling en rad van fortuin. Om 21.00 uur start de kerkenveiling.