René de Mooij en Marcel Glasbergen hebben zin in hun avontuur. | Foto: P. van Kampen.
René de Mooij en Marcel Glasbergen hebben zin in hun avontuur. | Foto: P. van Kampen. Foto: Piet van Kampen

Tweetal naar de Noordkaap voor goede doel van Serious Request

Duo n Het Glazen Huis van 3 FM is sinds een aantal jaren een hit geworden. Serious Request Dj's die zich verschansen in een glazen cabine om er een paar dagen in te bivakkeren voor het goede doel.

Door Piet van Kampen

Het werkt aanstekelijk. Ook omdat de media er veel aandacht aan besteed. Vanuit het hele land worden er activiteiten georganiseerd om een bijdrage te leveren. René de Mooij en Marcel Glasbergen, beide lid van de Flora Band, gaan hun steentje er dit jaar aan bijdragen.

De beide Rijnsburgse vrienden kennen elkaar door en door. Zij stappen op 7 december in de Mercedes van Marcel om de verre rit naar de Noordkaap Challenge (uitdaging) aan te gaan. Met één doel voor ogen. Zoveel mogelijk sponsors bereid zien te vinden om hun lange tocht mogelijk te maken. De beide mannen hebben veel connecties: René in de bloemenwereld en Marcel in de bouw. Dus moet het mogelijk zijn om de vette Mercedes van Marcel vol te kunnen plakken met de stickers van bedrijfslogo's van de sponsoren. De heren hebben er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken. Voor honderd euro (en liefst meer) rijdt de heilige koe van Marcel naar de Noordkaap. Liefst volgeplakt met stickers ook al zullen de sponsoren er aan het einde van de wereld geen cliënten mee winnen. Daar gaat het ook niet om. Marcel en René gaan voor het goede doel. Kinderlevens in de Derde Wereld redden die door longontsteking vroegtijdig sterven. Dat is dit jaar het doel van het Rode Kruis en 3FM. René en Marcel zullen bekende relaties benaderen om de portemonnee te trekken.

Avontuur

Het is voor de geboren en getogen Uien een avontuur. Waar overnachten na een lange etappe van 800 kilometer? Of na de kortste etappe van 340 kilometer? De mannen doen er niet moeilijk over. Een simpele overnachting in een herberg of bij particulieren. In beider kontzak zijn de benodigde euro's voorradig. Al was het alleen maar om de tank van de Mercedes vol te houden om de Noordkaap te bereiken. Als een van de 51 teams die aan de Challenge meedoen is het wel zaak om hun missie te voltooien. 'Het is eigenlijk tweeledig. Enerzijds is het een avontuur en anderzijds is het een uitdaging om geld te genereren voor het goede doel', laat het tweetal weten. Het is geen wedstrijd, maar louter een missie vanuit het hart voor de medemens. Als er sympathisanten zijn die hun challenge financieel willen ondersteunen is dit van harte welkom. Dit kan via www.kominactie.3fm.nl. 146 teamuitje is elke bijdrage welkom. Op 19 december hopen Marcel en René bij de aankomst in Breda, waar het Glazen Huis dit jaar staat, een mooie bijdrage voor het goede doel te kunnen leveren. Mannen als René en Marcel zetten zich in om vroegtijdige kindersterfte door longontsteking een halt toe te roepen.