Afbeelding
Foto: pr

Studieseminar 'Het geheim van Israël'

Serie n Op maandag 14 november is er in Rijnsburg de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël.

Het onderwerp waarover hij spreekt is: het geheim van Israël. De andere data zijn maandag 21 en 28 november. De bijeenkomsten vinden plaats in De Voorhof, Vliet 36 in Rijnsburg. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. De geschiedenis van Abram is een prachtig beschreven in Genesis, waar het leven van Abraham ons een diep inzicht in de weg van God met Israël. Waarom moet Abram na zijn roeping naar het land Kanaän? Wat is de rol van Lot en van Ismaël? Als we het leven van Abraham volgen in deze drie lezingen, wordt ons ook een heleboel duidelijk over de plaats van Israël in de heilsgeschiedenis en waarom Jeruzalem tot op de dag van vandaag de meest omstreden plaats van onze planeet is.


Officiële handeling woningbouwproject Hornvliet

Nieuwbouw n Vorige week woensdag vierde projectontwikkelaar Herkon uit Hardinxveld-Giessendam het bereiken van het hoogste punt van het project Hornvliet in Rijnsburg.

In aanwezigheid van de kopers verrichtte wethouder Krijn van der Spijk de officiële handeling. Het project bestaat uit de nieuwbouw van 10 eengezinswoningen.

De woningen van het nieuwbouwproject Hornvliet worden gebouwd in het plangebied de Horn. Met de realisatie van deze 10 eengezinswoningen is de eerste stap gezet naar een gevarieerde wijk met veel water en groen. De woningen sloten goed aan bij de lokale marktvraag, en waren daarom ook snel verkocht. Vooral vanuit de starters op de woningmarkt was er grote belangstelling. Bij het in verkoop gaan van de woningen waren er meer dan 200 inschrijvingen en zijn de woningen door middel van loting bij de notaris, toegewezen. De woningen zullen naar verwachting in januari/februari '17 aan de nieuwe eigenaren worden opgeleverd. De bouw van de woningen is in handen van Bouwonderneming Stout B.V. uit Hardinxveld-Giessendam. Architectenbureau BIAS uit Rotterdam was verantwoordelijk voor het ontwerp.