Joost Leonard en heel RBB ging voor iedere bal tijdens RBB Quick Boys | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Zes jaar wachten op zeven doelpunten

n Rijnsburgse Boys verslaat Quick Boys met 7-1

Voetbal n Euforie ten top. Rijnsburgse Boys verslaat aartsrivaal met maar liefst 7-1. Het werd gevierd als een kampioenschap, terwijl deze wedstrijd ook maar ´gewoon´ drie punten opleverde.

Maar ja, het waren wel punten tegen Quick Boys en daar hadden we met z´n allen maar liefst zes jaar op moeten wachten. De uitslag moet vernederend zijn geweest voor de Katwijkers. Jan Zoutman (trainer van Quick Boys) zal ongetwijfeld een slapeloze nacht hebben gehad.

Dit gold in zekere zin ook voor Rijnsburgse Boys uitblinker Jeffrey Jongeneelen. De in Katwijk wonende speler werd zondagochtend rond 1.00 uur opgeschrikt door een steen die door de ruiten van zijn huis was gesmeten. Hoewel (nog) niet duidelijk is uit welke richting deze kwam, is er wel een vermoeden. Jongeneelen, hij stond weer in de basis na blessureleed, verdiende afgelopen zaterdag misschien wel de titel ´man of the match´. Na het scoren van ´zijn´ doelpunt provoceerde hij de Quick Boys aanhang enigszins. Dit werd hem waarschijnlijk niet in dank afgenomen. Het zijn bijzaken rond een wedstrijd waarbij natuurlijk vooraf ook het nodige te doen was. De voorbeschouwingen in de krant, op het werk en ook in de vorm van enkele kleine plaagstootjes. Een in de brand gestoken Rijnsburgse Boys vlag aan het Noordeinde en een dito clubsjaal van Quick Boys.

Op het bom- en sfeervolle Middelmors moest het gebeuren. Sfeeracties van beide kanten zorgden voor een knetterende opkomst en voordat iedereen er erg in had stond het al 2-1 voor de Uien. Joost Leonard kopte een razendsnelle 1-0 op het bord. Dennis van der Plas tekende een paar minuten later voor de gelijkmaker en in de tiende minuut schatte Jongeneelen een lange trap van Sven Verlaan op waarde. Gepruts van Quick Boys doelman Kuipers samen met zijn aanvoerder Bentem en Jongeneelen kon op eenvoudige wijze voor 2-1 tekenen. Wat een start voor de geel zwarten. En het werd nog erger voor Quick Boys. Joost Leonard liet op zondagsschot los op zaterdag (3-1) en gelegenheidsspits Joël Tillema tekende nog voor de rust voor 4-1 en 5-1. Bij de vierde Rijnsburg goal kreeg hij wat assistentie van Anthony Bentem.

Het moet gezegd worden dat Quick Boys na de 2-1 verschillende mogelijkheden onbenut liet, maar na de goal van Leonard compleet ineen stortte. Het was dan ook een wonder dat de wedstrijd in de tweede helft niet in dubbele cijfers eindigde. Rijnsburg toonde misschien enige clementie, maar de zesde (Tillema) en de zevende treffer (invaller Tsjon-A-Njoek) zorgden voor een historische eindstand.

Mooi om naar terug te kijken, maar nog mooier om met een goed gevoel vooruit te blikken. Want zaterdag komt Odin ´59 naar Rijnsburg en de eventuele drie punten tegen die club zijn net zo belangrijk als Rijnsburgse Boys de opmars naar boven wil voortzetten.

n Verdiend gelijkspel voor Valken '68

Voetbal n Trainer Arie van Duijn is deze dagen niet te benijden. Met vleugelaanvaller Lars van Bommel en aanvallend middenvelder Marc Langeveld langdurig geblesseerd door gescheurde kruisbanden.

Een tweetal grote kansen om de score te openen waren er voor Kethel Spaland in de eerste helft. Via de counter in de 28e minuut werd middels een steekpass nummer 9 Yuri Nooteboom in vrijstaande positie voor Valkenkeeper Erwin van der Nagel gezet. Zijn redding behoedde Valken voor een achterstand. In de 40e minuut was het wel raak. Op links had Chanine Lobiyed zich vrijgespeeld. Zijn voorzet kon tegendraads worden ingekopt door de bij de tweede paal geheel vrijstaande Yordi Eisberg (0-1). Het was kenmerkend dat juist Sander van Duijn, de beste man bij Valken, als rechtsback voor het meeste gevaar zorgde en de eerste kans voor Valken in de 43e minuut helaas mistte. Een steekbal van Erwin de Ridder werd door Sander van Duijn net naast de verkeerde kant van de paal in de verre hoek geschoven. Rody Redel kreeg in de slotminuut van de eerste helft ook nog een kleine kopkans op de gelijkmaker. Rust 0-1. De tweede helft liet in het begin wederom een onmachtig Valken zien. Een steekbal in de diepte van Matthijs de Mooij op de van links de zestien instormende Sven Boonstoppel leidde tot een kolderieke 1-1. De door Sven langs de keeper geschoten bal leek op de doellijn nog te worden gekeerd door een verdediger. Leek, want via de attente inglijdende Sven en een andere verdediger verdween de bal alsnog over de lijn:1-1, en tevens de eindstand. Zaterdag 12 november 2016 speelt Valken'68 1 uit tegen Docos, aanvang 14:30 uur.

Helaas werden niet alle kansen bij Valken benut. | Foto: pr.