Voor de zevende keer werd de Bijbelquiz gehouden. | Foto: pr.
Voor de zevende keer werd de Bijbelquiz gehouden. | Foto: pr. Foto: pr

Veel animo voor Bijbelquiz

Geslaagd n Voor de zevende keer op rij is ook dit jaar weer de Bijbelquiz georganiseerd. Dit maal gepresenteerd door dominee Lennart Hoftijzer.

Ook dit jaar was de opkomst groot. Vanaf 19:30 uur liep de zaal vol met 125 deelnemers, verdeeld over 18 groepen. Na het welkom en een introductiefilmpje van het NBG startte de quiz die 30 vragen telde. Vragen over de Bijbel dichtbij. Dichtbij kinderen, in Nederland, in de wereld, de natuur, de cultuur en dichtbij huis. Elke vraag werd geïntroduceerd door een passend filmpje of illustratie.

De enthousiaste presentator, die zich af en toe mengde in het publiek en vragen stelde, zorgde voor een ontspannen sfeer. De quizvragen spoorden aan tot veel overleg, geroezemoes en gezellige geluiden. Bij het bekijken van de antwoorden van de quiz was er veel gejuich te horen bij de lastige vragen. Welke apostel zijn vrouw meenam op zijn reizen was voor de meesten verrassend nieuws. Ook het feit waarom Jeremia zich ongeschikt vond om profeet te worden zorgde tijdens de antwoorden voor discussie. Dit waren ook de twee vragen waar de winnaars over struikelden en dus geen 100% score haalden.

Tijdens de pauze werden de punten geteld en volgde de prijsuitreiking.

Winnaars

Uiteindelijk waren er drie winnaars onder de groepen. Op de eerste plek eindigden ook dit jaar de winnaars van vorig jaar: De Kalebieten (26,7 punten). De 2e plaats was voor de WWW (25,6 punten) en als 3e eindigden de Opstandelingen (24,8 punten). De individuele winnaars waren dit jaar wat lastiger te beoordelen. Op een gedeelde eerste plaats stonden Ineke Siezenga en Pieter van der Ende met 28 punten. Daarna volgden Marlies Noort, Gesa van Delft en André Siezenga op een gedeelde 2e plaats met 27 punten. Onder luid applaus ontvingen de winnaars de prijzen en bloemen. Uiteraard werd Lennart Hoftijzer bedankt voor het mogelijk maken van weer een fantastische quizavond.