Dinsdagavond 15 november is iedereen welkom in Het Dorpshuis. | Foto: pr.
Dinsdagavond 15 november is iedereen welkom in Het Dorpshuis. | Foto: pr. Foto: pr

Vereniging Oud Valkenburg bestaat veertig jaar

n Feestelijke bijeenkomst op 15 november in Het Dorpshuis

Historie n Op 15 november organiseert de Vereniging Oud Valkenburg een feestelijke bijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van het veertigjarig bestaan van de vereniging.

Op 18 juni vond in dat verband al de Dag van de Romeinen plaats, een hele dag in het teken van de Romeinen. Het was een groot succes! Op 15 november wordt in een feestelijke setting een aantal aansprekende onderwerpen uit de geschiedenis van Valkenburg over het voetlicht gebracht.

Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom; voor een feestelijk drankje wordt gezorgd. Om 20.00 uur vertelt de voorzitter van de vereniging Jan Bakker, over veertig jaar Vereniging Oud Valkenburg. Vervolgens houdt Gerrit Russchenberg onder de titel "Waar zouden we zijn zonder de Rijn?"een voordracht over De Rijn. Herman Dijkhuizen stelt daarna de Romeinen in valkenburg aan de kaak.

Na een pauze met koffie en een gebakje laat Henk Imthorn zien hoe Valkenburg zich in de loop der jaren ruimtelijk ontwikkeld heeft. Corrie van Kralingen en Daan de Roode sluiten af met een quiz over het Vliegveld Valkenburg.

Linda van den Berg leidt de sprekers in, praat de onderwerpen aan elkaar en zorgt zo voor de rode draad.

Daarna praten we feestelijk na over wat verteld is en over veertig jaar Oud Valkenburg.

De bijeenkomst vindt plaats in het Dorpshuis in Valkenburg. Een ieder, leden zowel als niet-leden worden uitgenodigd mee te doen.

Torenmuseum

Onderdeel van de Vereniging Oud Valkenburg is het Torenmuseum, op het Castellumplein. Altijd leuk om een keer naar binnen te gaan. Dit kan elke zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en verder op afspraak. Hiervoor kan gebeld worden naar 071-4075460. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 1,20. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Een ieder kan lid worden van de Vereniging Oud valkenburg voor een bedrag van € 6 per jaar. Het postadres van de vereniging is Schelphoek 12 2235EW Valkenburg, telefoon 071-4075882. Het mailadres is vereniging@oudvalkenburgzh.nl