Thijmen Heemskerk en Ron de Mooij blokkeren een aanval van Inter Rijswijk. |Foto: pr. Foto: pr

Mannen RVV kunnen geen vuist maken tegen Inter Rijswijk

Volleybal n De tijd dat de Boorsmazaal een onneembare vesting was, lijkt een beetje voorbij. Het centrecourt en volle tribunes haalde afgelopen zaterdag vooral het beste naar boven bij koploper Inter Rijswijk 3. Het 1-3-verlies betekende de tweede thuisnederlaag op rij voor de volleybalmannen van RVV.

En dat is even wennen voor het thuispubliek, dat toch vooral overwinningen gewend was. De Katwijkse formatie van Nico Halsema had vooral grote problemen met de service van de jonge Rijswijkse talenten. Keer op keer werd de passing van RVV onder zware druk gezet en bij vlagen weggeserveerd.

Blokkering

Het volgende grote probleem waarvoor RVV vervolgens werd gesteld, was de goede blokkering van Inter Rijswijk. Die kon zich door de zwakke passing vaak te makkelijk instellen op de aanval van de thuisclub, omdat spelverdeler Ard de Mooij meestal geen keuzes had en de blokkering vaak niet kon wegspelen. De middenaanval kwam de eerste drie sets nauwelijks in het spel voor en hoewel met name Martin Verheij steeds beter op stoom kwam, had RVV het zwaar.

Omdat RVV ook serverend en blokkerend ver onder haar kunnen speelde, werd het tegen de koploper in de Promotieklasse een kansloze missie. Toch richtte RVV zich na een zwakke eerste set (18-25) weer wat op. De kleine voorsprong in de tweede set werd boven de 20 echter weer tenietgedaan door directe fouten aan RVV-zijde (23-25) en hetzelfde euvel speel ook in de derde set set parten (21-25).

Toch 1 punt vanuit een slechte wedstrijd

Pas in de vierde set liet RVV zien dat ze best een aardig potje kunnen volleyballen. Eindelijk ontstond er een beetje druk met de eigen service. Belangrijkste keerpunt was echter dat de passing begon te lopen en de middenaanval in stelling gebracht kon worden. Met 25-17 hield RVV toch nog een puntje over aan een vanuit Katwijks oogpunt slechte wedstrijd.

Komende vrijdag mag RVV het opnieuw gaan proberen. In Scheveningen is dan Kalinko 3 de tegenstander. De wedstrijd in sporthal Houtrust begint om 20.45 uur.