Max Hudenpohl heeft Ezra Schrijver letterlijk in zijn nek tijdens Harkemase Boys-RBB. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: h heemskerk

n Slechte generale in aanloop naar klassieker

Harkemase Boys-Rijnsburgse Boys 4-1

Rijnsburgse n Boys heeft zichzelf geen goede dienst bewezen. In aanloop naar de klassieker Rijnsburgse Boys-Quick Boys werd tegen Harkemase Boys verloren met 4-1.

Voor wie deze wedstrijd niet heeft gezien lijkt dit een kansloze nederlaag. Dat was het allerminst, want als de boys de gecreëerde kansen hadden benut was de terugreis een stuk plezieriger geweest. Nu leken de 200 lange kilometers voor zowel de meegereisde supporters als de spelers veel meer dan die van de heenreis. Trainer Mulders, die een dag later Abraham zag, was kort over de wedstrijd: 'Wij waren helemaal niet kansloos, maar we scoorden niet.'

Rijnsburg begon de wedstrijd zonder Roderick Gielisse. De kersverse en in uitstekende vorm verkerende vader liet het thuisfront nog even prevaleren. Jordy Strooker, enkele dagen eerder vader geworden, was wel van de partij. Dirk Jan van den Oever verving Gielisse. De debutant speelde een sobere, maar goede wedstrijd. Hij moest na een kwartier in de tweede helft plaatsmaken voor de weer fitte Jeffrey Jongeneelen, want op dat moment keek Rijnsburgse Boys tegen een 3-0 achterstand aan.

Dit in een wedstrijd dit beslist het aankijken waard was. Het spel golfde op en neer en er waren kansen voor beide teams. Harkemase Boys toonde zich de beste in het afmaken hiervan. Eerst Ezra Schrijver en vlak voor rust Henny Bouius zorgden voor een, eigenlijk onderverdiende, 2-0 rust stand. Rijnsburgse Boys in de personen van Tjon-A-Njoek, Goeman en Hudepohl, liet uitstekende mogelijkheden onbenut. De ploeg scoorde ook nog via Joost Leonard. Een schot van Tsjon-A-Njoek werd op het laatst aangetikt door de lange spits maar volgens scheidsrechter De Winter in buitenspel positie. Het was een wat onduidelijk situatie, maar het had de Rijnsburgers op het goede spoor kunnen zetten. Met 1-1 de rust ingaan is tenslotte beter dan 2-0.

Direct na de rust werd het nog erger. Nog voor dat iedereen (van de geel-zwarte kant) er erg in had scoorde Erich Jongeling 3-0. Wesley Goeman tien minuten later via een vrije trap 3-1. Hierna was de wissel Van den Oever-Jongeneelen. Het mocht allemaal niet baten. Robert Stelpstra maakte het allemaal nog wat erger en tekende voor de 4-1. Rijnsburgse Boys had tegen hekkensluiter Harkemase Boys op meer gerekend. Zeker in aanloop naar de wedstrijd tegen Quick Boys.

Want dat is de wedstrijd die aanstaande zaterdag op het programma staat. Het is alweer lang geleden dat beide supportersgroepen zich op dit affiche mochten verheugen. De laatste wedstrijd tegen de ´Narren´ dateert uit het hoofdklasse tijdperk. Dit was in het seizoen 2009-2010. Rijnsburg eindigde toen op de derde plek die plaatsing voor de topklasse betekende. Quick Boys smaakte dit genoegen nimmer. De tijden zijn veranderd. Beide clubs acteren nu in de derde divisie. Komt allen (op de fiets) naar Middelmors. Aanvang 14.30 uur.