Jan Pieter Tensen te midden van een aantal leerlingen van het eerste uur. | Foto: pr.
Jan Pieter Tensen te midden van een aantal leerlingen van het eerste uur. | Foto: pr. Foto: pr

Honderden banen weg bij bloemenveiling

Reorganisatie n Bij bloemenveiling FloraHolland verdwijnen volgend jaar honderd banen. Dat maakt vakbond CNV Vakmensen vorige week donderdag bekend.

In de afgelopen drie jaar zijn al bijna 600 werknemers vertrokken. Maar volgens de vakbond zal deze reorganisatie niet de laatste zijn. De reorganisatie is onderdeel van een meerjarenplan, waarbij FloraHolland de bedrijfskosten vóór 2020 met een derde wil terugbrengen. In 2018 heeft dat gevolgen voor de werknemers bij de logistiek. De vakbond zegt dat ook daar zeker banen gaan verdwijnen. Het is nog niet duidelijk om hoeveel banen het gaat. De werknemers in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde zijn inmiddels geïnformeerd. De reorganisatie heeft vooral gevolgen voor de stafafdelingen en voor ICT, FM en commercie. Royal FloraHolland is de grootste bloemenveiling van Nederland. Er werken ruim 3.000 mensen.


Enthousiaste docent met pensioen

Afscheid n Vorige week donderdag heeft Jan Pieter Tensen afscheid genomen als docent van het Segbroek College in Den Haag.

Tensen gaat genieten van een welverdiend pensioen. Tijdens de druk bezochte receptie werd hij door directie en collega's toegesproken. Ook zij kennen Jan Pieter Tensen, trainer bij de Rijnsburgse IJsclub, als een sporter pur sang. Maar ook als de razende reporter van het Segbroek college. Enigszins chaotisch bedwing hij bergen, schaatsbanen en soms ook tafels, de videoband is bij hem nog steeds heilig, net als het CDA. Tensen is zeer begaan met anderen, soms ten koste van zichzelf. Deze gevoelige sportmascotte gaat immer tot het uiterste. Tijdens deze informele receptie werden er veel handen geschud, mooie woorden gesproken en herinneringen opgehaald.

Bijzonder was de aanwezigheid van een aantal oud leerlingen. Zij hebben meester Tensen nog als 'broekie' meegemaakt toen hij onderwijzer werd aan de Julianaschool te Rijnsburg. De scheidende docent stelde hun komst enorm op prijs.