Genieten van show, dans, muziek en dinner. | Foto: pr.
Genieten van show, dans, muziek en dinner. | Foto: pr. Foto: pr

Huys te Britten presenteert professionele Dinnershow

Theater n 'Gezellig uit, dichtbij huis zou je het kunnen noemen', zegt Penny Kromhout manager en gastvrouw van het bekende Huys te Britten. 'Of Theater om de hoek', vult Daan de Mooij van Lollypop Entertainment haar enthousiast aan. In elk geval staat Huys te Britten op 26 november en 17 december in de Spotlights.'

Huys te Britten aan de Noordduinseweg in Katwijk en Lollypop Entertainment organiseren een onvergetelijke avond en laten het publiek genieten van overheerlijke gerechten en sprankelende acts, show, dans en muziek.

SterrenCast

'Het is een complete avond uit', licht Penny Kromhout toe. 'Onze gasten krijgen een compleet arrangement voorgeschoteld. Een wervelende show met tussen de optredens door een overheerlijk vijfgangendiner.
De gasten worden tussen 18.30 en 19.00 uur ontvangen door prachtig, geklede gastvrouwen van het ensemble, naar hun plaats gebracht en getrakteerd op bubbels. Zij krijgen een eigen tafel met het aantal personen waarvoor ze hebben gereserveerd en een eigen gastheer of /vrouw. Wij richten onze zaal in de breedte in, zodat elke plaats een goed uitzicht biedt op het podium. Met honderd gasten per keer is het een gezellige zaal, maar beslist niet overvol. Het hele programma gaat door tot 23.00/23.30 uur.'

Culinair Sterrenteam

Na de ontvangst gaat het programma over in de vaardige handen van theater/musicalgroep Lollypop Entertainment onder leiding van Daan de Mooij en de FaFa International Showdancers. Zij vermaken de gasten met afwisselende zang, dansshows, veren, glitters en spectaculaire kostuums, telkens tegen een andere achtergrond. ´Het wordt een muzikale reis van Broadway naar de Moulin Rouge, van de Opera in Italië naar 'good old' Amsterdam´, legt Daan de Mooij uit. ´Voor Huys te Britten hebben we een echte sterrencast geselecteerd. Zoals Francis van Broekhuizen, operazangeres, comédienne en ster van het dirigeerprogramma 'Maestro'. Een fenomenale zangeres net als musicalster Gerlinde Vliegenthart. Daarnaast de sprankelende artiesten Geertje Jonk, Gina Koning en Jari Esbeukman. En natuurlijk verzorg ikzelf ook diverse presentaties.'

´De keuken van Huys te Britten staat garant voor een overheerlijk diner', zegt Penny stralend. 'Alle gerechten worden aan tafel geserveerd. We beginnen met een trio van Zalmbonbon/Palingmousse en gemarineerde haring, daarna een gevogelte bouillon met kruidenomelet. Als hoofdgerecht Kalfssukade & Kalfsoester met cognacsaus en als nagerecht een dessert van Chocolade ijs & Chocolade bavarois. Wie liever vis heeft of vegetarisch is, kan dat doorgeven bij de reservering. En uiteraard besluiten we de avond met een kopje koffie of thee.'

Actie

Managers Penny Kromhout en Cynthia Verloop zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. 'Wie een bijzondere avond wil beleven kan kiezen voor 26 november of 17 december. Het hele arrangement komt, exclusief drank, op slechts € 69,00. Onze gasten kunnen dichtbij de deur parkeren en de parkeerplekken zijn gratis. Als u van een ongedwongen, verrassende en smakelijke avond houdt, want ook nazitten kan nog, is dit een echte aanrader.
www.huystebritten.nl of 071 4085318.


Alleen hele noten zingen op Mannen-Psalmzangavond

Zingen n De kerkdeuren van de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk staan vrijdag 4 november weer wijd open voor de inmiddels traditionele Mannen-Psalmzangavond die om 19.40 uur begint.

Stichting Mannenzang Katwijk heeft zich tot doel gesteld uiteindelijk alle 150 Psalmen op deze wijze te zingen en op cd vast te leggen. Voor 4 november zijn inmiddels de te zingen psalmen alweer uitgekozen, net als het thema 'Looft den Heer, want Hij is goed', woorden uit de prachtige Psalm 136.

Bij voldoende belangstelling (tenminste honderd aanmeldingen) zullen een aantal psalmen met 'bovenstem' gezongen worden. Hiervoor kunt u zich aanmelden via de website www.mannenzangkatwijk.nl waar u ook alle overige informatie aantreft. Voor het instuderen van de bovenstempartij voor de psalmen wordt men daartoe op de middag voorafgaand aan de zangavond om 16.30 uur in de Nieuwe Kerk verwacht. Muzikale medewerking aan deze avond wordt verleend door organist Jaap van Rijn, die de samenzang op het bekende Van den Heuvel-orgel begeleidt.

De stimulerende dirigent Bert Noteboom leidt de zang in goede banen. Ds. P. den Ouden, als predikant verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee, opent en sluit de zangavond en spreekt de verbindende teksten.

De opbrengst uit de cd-verkoop van de zangavonden van dit en volgend jaar komt ten goede aan de broodnodige restauratie en/of aanpassing van het orgel van de Katwijkse Pniëlkerk.


Expositie Netty Beukers in gemeentehuis

Kunst n Netty Beukers exposeert van 2 t/m 30 november in het gemeentehuis schilderijen en keramiek die verwant zijn aan Katwijk als vissers- en badplaats.

Netty Beukers schildert al meer dan 30 jaar in olieverf, acryl, pastel en aquarel. Ze begon ooit met aquarelleren en tekenen en raakte steeds meer gepassioneerd en geïnteresseerd in kunst. Zo volgde zij onder andere lessen bij bekende kunstenaars aan de Vrije Academie in Den Haag en verdiepte zij zich in de kunst door het verzamelen van kunstboeken en het bezoeken van musea. Inspiratie vindt ze in alledaagse dingen en de natuur. Vaak staan mensen, bloemen en landschappen centraal in haar werk.

Zes jaar geleden is Nettty, buiten het schilderen, zich ook gaan toeleggen op het vervaardigen van keramiek. Ze exposeerde al een aantal jaren geleden in het gemeentehuis van Katwijk. En nu is ze terug met prachtig nieuw werk, bestaande uit schilderijen en keramiek.

Tijdens kantooruren te zien in het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk van 2 t/m 30 november.