Op weg naar een leuke theatervoorstelling. | Foto: pr.
Op weg naar een leuke theatervoorstelling. | Foto: pr. Foto: pr

Met de Zonnebloem naar het theater

Theater n Twintig Zonnebloemgasten vertrokken vorige week zaterdagmiddag met de (rolstoel)bus vanaf de Burgt naar Oegstgeest.

Dankzij onze lotenverkoop in juni en de gulle donateurs zijn wij als afdeling Rijnsburg in staat om regelmatig een rolstoelbus te huren. Dat is niet in elke plaats in de Bollenstreek het geval.

In het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest verzorgde het musicalgezelschap "OTIS" uit Leiden een spetterend optreden voor alle Zonnebloemgasten uit de regio Bollenstreek. Voor de pauze hoorden de gasten een selectie uit hun show "OTIS goes USA". Hoogtepunten uit verschillende bekende musicals, o.a. de West Side Story en Saterday Night Fever, kwamen voorbij. De ongeveer 40 zangers en zangeressen brachten de liedjes met veel vaart en enthousiasme. Tot slot een swingend nummer van de nonnen, in prachtige kostuums, uit Sister Act.

Na een kopje koffie of thee in de pauze, volgde het tweede gedeelte van het programma. Nederlandse liedjes uit "De Jantjes" en "Ja zuster, nee zuster" waren een schot in de roos. Vrolijk, soms ontroerend en het publiek werd er helemaal bij betrokken. Er werd meegeklapt en meegezongen. De Rijnsburgse gasten waren vooral enthousiast over het tweede deel van het programma….dit had wel wat langer mogen duren, volgens hen.

Aan het eind was er, hoe kan het ook anders, een zonnebloem voor alle zangers en zangeressen van het gezelschap.