Teun Kralt ving 8,5 kg vis.| Foto: pr.
Teun Kralt ving 8,5 kg vis.| Foto: pr. Foto: pr

Mario van Duyvenbode kampioen 2016 bij HSV

Competitie n Zaterdagochtend 8 oktober werd de allerlaatste competitiewedstrijd van 2016 gevist in het Noordhollands kanaal bij Oostgraftdijk.

Het zou een bijzonder spannende wedstrijd gaan worden tussen de nummers 1 en 2 van poule A en poule B.

Of het nu toeval was maar de beide koplopers zaten allemaal bij elkaar in het zelfde vak. Om even voor acht uur klonk het startsignaal. Hier en daar werd al snel er een visje gevangen. Maar net als in de laatste wedstrijden vielen de vangstresultaten wat tegen voor dit water.

Slot

In vak 1 werd er nog redelijk gevangen, maar in vak 2 waren de vangsten duidelijk een stuk minder.
Huig Hoek wist in vak 1 de eerste plaats te veroveren met een gewicht van 6.6 kg.
Mario van Duyvenbode wist net voor Hans Wassing op de tweede plaats te eindigen met een gewicht van 5.8 kg. Hans Wassing ving zelf 5.6 kg en werd hiermee derde in vak 1. Doordat Mario net voor Hans eindigde wist hij het kampioenschap van HSV Rijnsburg veilig te stellen.
In vak 2 was het Teun Kralt die zich zelf wist te verbazen door een gewicht van 8.5 kg te vangen. Met dit gewicht werd Teun dan ook dagwinnaar van de zestiende competitiewedstrijd. De tweede plaats was er voor Dirk Zwaan jr. met 4.8 kg en Cock Kromhout werd derde met 3.9 kg. Doordat Dirk Zwaan jr. voor Wiggert Vooijs wist te eindigen in de allerlaatste wedstrijd nam hij hiermee de derde plaats in het klassement over van Wiggert Vooijs.

In het klassement grootste vis veranderde ook helemaal niets . Zo kan ook Mario van Duyvenbode die prijs in ontvangst nemen. In poule B was het Johan de Mooij die als eerste eindigde. Huig Hoek werd tweede en Teun Kralt nam de derde plaats voor zijn rekening. Deze drie heren promoveren volgend jaar naar poule A.
Voor een totaal overzicht van de uitslagen en standen zie                 www.hsvrijnsburg.nl.


Dierenarts op bezoek bij Binnenste Buiten

Valkenburg n Dierenarts Debora Stefanily uit Valkenburg bezocht vorige week dinsdag KC Binnenste Buiten samen met haar kat Katya.

Voor de kinderen van KC Binnenste Buiten was het een dag om nooit te vergeten.

Dierenarts Stefanily heeft uitgelegd hoe een kat wordt nagekeken en behandeld. Ook mochten ze naar het hartje van Katya luisteren. Katya wist de harten van de kinderen snel te veroveren door als een echte huiskat alles toe te laten. Het was niet alleen een leuke dag voor de kinderen, ook de pedagogische medewerkers van KOK kinderopvang genoten met volle teugen.

Daarnaast weten de kinderen wat zij binnenkort als cadeau willen (een kat), aldus de ouders die al op de hoogte waren van het leuke spektakel.

Om de dag af te sluiten, werd er nog even een leuke groepsfoto gemaakt. De dagen erna waren Katya en dierenarts Stefanily de onderwerpen waar elke groep het over had.

Kortom, een zeer geslaagde dag om met veel plezier op terug te kijken.

Ach, wat een lief poesje. | Foto: pr.