Ontlading bij Rbb na de 2-1. | Foto: H. Heemskerk.
Ontlading bij Rbb na de 2-1. | Foto: H. Heemskerk. Foto: h heemskerk

n Rijnsburgse Boys - SteDoCo

Raar duel met mooi resultaat

Voetbal n In het programmablad van afgelopen zaterdag stond te lezen dat de thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen SteDoCo ronduit vreemd verliep, met onder andere een rode kaart voor de doelman van de tegenstander. Afgelopen zaterdag kon het etiket 'vreemd' weer op het duel worden geplakt.

Net als vorig seizoen verliet SteDoCo niet ongeschonden de Middelmors wat betreft rode kaarten. Dit keer waren het er zelfs twee, die in een tijdsbestek van vier minuten werden gegeven aan achtereenvolgens centrale verdediger Martis en diens collega Weber.

Martis kreeg de kaart vanwege een vermeende elleboogstoot, die werd waargenomen door de grensrechter. Weber reageerde zijn frustratie hierover even later af op Jordy Strooker, die op grove wijze tegen de grond werd gewerkt.

Vanaf dat moment, vier minuten voor de pauze, was het geen wedstrijd meer maar een veredelde trainingspartij.

Broos vertrouwen

Tot de eerste rode kaart was het wel een echte wedstrijd, een wedstrijd waarin geelzwart de aanval zocht en ook beter was, al kwamen er ook de nodige passes niet aan. Martijn Tjon-A-Njoek kreeg in het eerste halfuur de beste kans om de score te openen, maar de doelman redde.

Aan de andere kant viel onverwacht wel een treffer. Het was pas de tweede maal dat SteDoCo op doel schoot, maar toen was het wel raak: 0-1.

En daarmee kreeg het broze vertrouwen bij Rijnsburg, na vijf gelijke spelen en een 3-0 nederlaag (tegen ASWH), een flinke knauw.

Dat veranderde na de eerste rode kaart. Rijnsburgse Boys profiteerde meteen van het wegvallen van de centrale verdediger.

Via Goeman (pass) en Leonard (doorkopbal) tikte Tjon-A-Njoek de gelijkmaker binnen. Na de pauze begon er een begrijpelijke belegering van het doel van SteDoCo.

Binnen het kwartier resulteerde dat in een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Rechtsback Roderick Gielisse maakte de o zo belangrijke 2-1 (zijn eerste goal in het geelzwarte shirt).

Twee minuten later kopte Joost Leonard de 3-1 binnen na een goed genomen corner van aanvoerder Goeman.

Machteloos

Op dat moment was de wedstrijd gespeeld. Rijnsburg liet na om de score uit te bouwen en SteDoCO sputterde machteloos tegen zonder gevaarlijk te worden.

Twee minuten voor het einde zorgde Leonard toch nog voor een Rijnsburgse treffer na een snelle uitbraak op links via Tjon-A-Njoek: 4-1.

Met Leonard en Tjon-A-Njoek is een opvallend aanvalsduo genoemd.

Beide centrumspitsen stonden zaterdag voor het eerst samen in de spits, geflankeerd door de vleugelspitsen Hudepohl en Wijks, die een goede wedstrijd speelde.

De beide aanvallers kregen een ruime voldoende. Zij vonden elkaar gemakkelijk en scoorden drie van de vier goals.

Grote vraag is of dat zaterdag 29 oktober weer het geval is als Rijnsburg in Friesland op bezoek gaat bij hekkensluiter Harkemase Boys.