Annabel Gerritsen, Sietze Dijkstra Lionsclub en Asli Filiz. | Foto: pr.
Annabel Gerritsen, Sietze Dijkstra Lionsclub en Asli Filiz. | Foto: pr. Foto: pr

Contactmiddag PCOB

Presentatie n Tijdens de maandelijkse bijeenkomst voor leden van de PCOB, sprak vorige week woensdagmiddag Cees Wassenaar over zijn pelgrimsreis naar Santiago de Compostella.

De meeste stoelen in de grote zaal van de Voorhof waren bezet. De leden van de PCOB werden door voorzitter Schoneveld bijgepraat. Na de pauze sprak Cees Wassenaar over zijn indrukwekkende wandelreis, ook wel de Sint Jacobsroute genoemd. Deze voetreis van 900 km heeft als einddoel de kathedraal in Noord Spanje.

Aan de hand van foto's vertelde Wassenaar boeiend over ontmoetingen en gesprekken tijdens de wandeling, overnachtingen en diep bij jezelf komen.

Je afvragen waarom loop ik deze Camino, deze pelgrimstocht, net zoals vele andere personen van allerlei nationaliteiten? Er zijn mooie spreuken:

"Wandelen is een vorm van luchten van je ziel" en "we verwonderen ons te veel over wat we weinig zien en te weinig over wat we veel zien". Cees zegt: "Ik heb een koffer vol verhalen en een hart vol dankbaarheid". Gelovig heeft hij deze tocht gemaakt en volbracht en hoopt dit in de toekomst nog eens te doen. De volgende contactmiddag is woensdag 9 november 2016.


Dag van de mantelzorg 2016

2016 n Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning mocht vorige week dinsdagavond uit handen van de Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg een cheque ontvangen van 1000 euro.

Dit bedrag wordt gebruikt voor het entertainment tijdens de dag van de mantelzorg op zaterdag 12 november a.s. in Tripodia te Katwijk. Inloop deze dag is vanaf 12.00 uur. De bijeenkomst eindigt rond 16.15 uur. Aanmelden is verplicht en de toegang is gratis. Aanmelden voor deze middag is verplicht. Dit jaar sturen wij geen persoonlijke uitnodigingen. Inschrijven kan vanaf 3 oktober tot 8 november via de frontoffice van het Welzijnskwartier tijdens kantooruren op 071-4033323 of via de website www.welzijnskwartier.nl/activiteiten. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus vol=vol. Ook nieuwe mantelzorgers zijn van harte welkom.