Lief... | Foto: PR
Lief... | Foto: PR Foto: PR

Dierendag op Westerweide

Op de zonnige dierenweide heeft een groot aantal kinderen in Rijnsburg op woensdag 5 oktober een verlate dierendag gevierd.

De dieren met groente en fruit voeren, konijnen knuffelen, of de mooie vogels bewonderen; het kon allemaal tijdens de thema middag die door gedreven vrijwilligers georganiseerd was. De dierenweide Westerweide is normaal gesproken open van 14:30 tot 16:30 uur op woensdagmiddagen en zaterdagmiddagen in de even weken. Er is behoefte aan uitbreiding van de huidige vrijwilligersgroep. Geïnteresseerd om met dieren te werken en kinderen met hun ouders iets over dieren bij te brengen? Spreek een vrijwilliger aan tijdens de openstelling of mail arnoutdebakker@welzijnskwartier.nl of tel. 06-12215177.


Vervolg van voorpagina

Inmiddels heeft de praktijk uitgewezen dat het goed gaat maar nog veel beter kan. De meeste chauffeurs nemen de nieuwe route, maar voor anderen is het nog even wennen om de oude route links te laten liggen en om de Brouwerstraat te ontlasten. De leefbaarheid, het verminderen van de files, de bereikbaarheid, minder geluid- en stankoverlast zijn hier de sleutelwoorden. Mede met het oog op toekomstige woningbouw is rechtstreekse aansluiting op de A44 een goede stap geweest. De volgende stap ligt in handen van de transporteurs. Die zijn nu aan zet om de nieuwe voorziening zoveel mogelijk te gaan gebruiken.