Afgevaardigden van betrokken partijen openen de slagboom.| Foto: Piet van Kampen
Afgevaardigden van betrokken partijen openen de slagboom.| Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

'Eerste ingreep is goed gelukt'

verkeer n Op 22 juli werd de aansluiting van de A44 naar het veilingterrein van Royal Flora Holland in gebruik genomen. Op dat moment nog min of meer stilzwijgend zonder het nodige protocol wat bij een dergelijke belangrijke verbetering voor de infrastructuur zou passen. Nu na een paar maanden blijkt dat het enorme verbetering is, werd er vorige week vrijdag door betrokken partijen het glas op geheven.

Door Piet van Kampen

In het bedrijfsrestaurant waren afgevaardigden van de veiling zelf, de gemeente Oegstgeest, Katwijk, de provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, de aannemer, handelaren en buurtbewoners vertegenwoordigd. Er heerste een alom ontspannen sfeertje. Nadat gastheer Coen Meijeraan, PR man van Royal Flora Holland de gasten welkom had geheten was het woord aan oud medewerker Piet Kralt. Een panel, bestaande uit afgevaardigden van genoemde partijen werd door hem op luchtige maar serieuze wijze aan de tand gevoeld. Zijn vragenvuur betrof de hele gang van zaken vanaf 8 jaar geleden toen de plannen voor de op-en afrit al op tafel kwamen tot aan de dag van vandaag hoe de ervaringen na de ingebruikname zijn.


TevredenUit alles bleek dat de tevredenheid de boventoon voerde. De samenwerking tussen de betrokken partijen verliep uitstekend. Om een infrastructurele aanpassing te doen is 8 jaar vrij uniek om dit te realiseren. Wethouder Klaas Jan van der Bent: 'De eerste ingreep is goed gelukt'. Maar hij keek verder over de gemeentegrenzen. 'Ook ten noorden van Rijnsburg richting de Bollenstreek is een aansluiting op de A44 nog gewenst voor een verdere verbetering van de infrastructuur'. Verder oogde hij tevreden net als de buurtbewoners die de aannemer prezen vanwege de goede communicatie en de weinige overlast die zij tijdens de werkzaamheden hadden ondervonden. Meijeraan: 'Ik was toch enigszins nerveus en het was maar afwachten hoe de nieuwe situatie zou gaan werken. Vooraf kan je alles berekenen maar hoe gaat het in de praktijk?'.

Lees verder op pag 3 linksonder