Rijnsburgse projecten gezocht op het Wellant College. | Foto: pr.
Rijnsburgse projecten gezocht op het Wellant College. | Foto: pr. Foto: pr

n De Lokalen op bezoek bij school met ambities

Je rijdt er zo vaak voorbij, het Wellantcollege Rijnsburg, aan die buitenkant zie je niets van de ambities die deze school heeft op het gebied van duurzaamheid. Daarom is de fractie van De Lokalen achter de schooldeuren gaan kijken en in gesprek geraakt met Bert van Stijn van deze groene school. Als milieucoördinator is hij ook de aanjager van de deelname aan Eco-Schools. Donderdag 29 september heeft hij Marcel van Tol, Anneke van Duijn en Gerard Bol van De Lokalen meer verteld over dit project, wat het inhoudt en waar ze met hun school heen willen.

Van Stijn: 'Eco-Schools is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen en wij hebben ons onlangs aangemeld om te mogen deelnemen. Wij vinden het als groene school heel belangrijk want hoe zal moeder aarde er over vijftig uit komen te zien wat betreft de beschikbare brandstoffen, de wijze hoe we aan ons voedsel komen, noem het maar op? Duurzaamheid in onze lesmethoden en activiteiten. Samenwerking met leerlingen. Daarvoor is nu al een groepje actief in onze school. En ons schoolgebouw met vierhonderd leerlingen, maar zeker ook onze Rijnsburgse schoolomgeving, moet als lesmateriaal benut worden bij Eco-Schools'.

Van Stijn: 'We zoeken activiteiten buiten school waar leerlingen o.a. hun groene vingers kunnen benutten, maar ook in de dienstverlening wat kunnen betekenen voor de ander. Als school maken we immers deel uit van één Rijnsburgse samenleving'. Er gebeurt dus meer achter onderwijsdeuren dan we denken. Heeft u vragen of suggesties, laat het Van Stijn maar weten.