Afbeelding
Foto: pr

'Voor altijd jong' centraal tijdens Kinder Boeken Week 2016

n Tot 18 jaar gratis lid van de bieb

Bibliotheek n Wat voor grootouders heb jij? Een oma met grijze krulletjes en een bloemetjesjurk of eentje die strakke broeken draagt en haar haren verft? Een opa die pijp rookt en graag verhalen vertelt of eentje die met je stoeit en je naar school brengt?

Tijdens deze 62ste Kinderboekenweek draait alles om lieve, grappige, stoere, ondeugende, normale, knettergekke, mopperende, vrolijke, jonge of juist stokoude oma's en opa's. En niet voor niets!

rootouders nemen steeds vaker de rol van ouders voor een dagje op zich en zijn vaak sterren in het voorlezen aan hun kleinkinderen. Het zijn bovendien de opa's en oma's die nogal eens boeken kopen als cadeautje voor hun kleinkinderen of samen met hen de bibliotheek bezoeken.

Daarom worden al deze grootouders in het zonnetje gezet tijdens de Kinderboekenweek met als motto 'Voor altijd jong!' Want soms is oud dus ook een beetje 'voor altijd jong'.

In alle bibliotheekvestigingen liggen vele prachtige boeken klaar met korte, maar ook langere verhalen met opa's en oma's in de hoofdrol. Een paar titels van boeken met grootouders: 'Oma Boef', 'Mijn opa de bankrover', 'Oma, mag ik mijn pop terug?', 'De ogen van Sitting Bull', 'Krassen in het tafelblad' of 'Vlieg!'.

Kom tijdens de Kinderboekenweek weer eens langs in onze bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Bij een groot leesfeest als de Kinderboekenweek hoort een bibliotheekpasje voor elk kind.

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Geef je kind nu ook een lidmaatschap: gedurende de Kinderboekenweek betaal je geen inschrijfkosten.


Digitaal spel 'Codewoord'

Ben n je niet zo'n fanatieke lezer maar hou je wel van een digitaal spelletje in de Kinderboekenweek, dan is 'Codewoord' echt iets voor jou.

Van maandag 27 september tot en met zondag 16 oktober staat er een leuk digitaal spel met de naam 'Codewoord' voor kinderen van 8-12 jaar online op www.bibliotheekkatwijk.nl.

'Codewoord' heeft alles met het thema van de Kinderboekenweek te maken want het is een spel in het teken van opa's en oma's in kinderboeken. Tijdens het spel krijg je boekentips mee, die gekoppeld zijn aan de vragen. Een leuke manier om boeken te leren kennen. Je verdient letters door vragen juist te beantwoorden.

Het spel eindigt met het puzzelen van de letters, zodat het Codewoord ontstaat. Onder alle goede inzendingen worden drie prijzen verloot.

De prijsuitreiking is op zaterdag 15 oktober om 14.30 uur in de Hoofdbibliotheek.


Knutselactiviteit Egelvouwen

In n deze 'Voor altijd jong!' Kinderboekenweek organiseert de bibliotheek ook een speciale knutselactiviteit: Egelvouwen.

Wie zin heeft om een egel te vouwen kan op zaterdag 15 oktober tussen 10.00 en 13.00 uur terecht in alle bibliotheekvestigingen: de Hoofdbibliotheek, Hoornes-Rijnsoever, Rijnsburg en Valkenburg. En om gelijk een mogelijk misverstand uit de wereld te helpen: er worden natuurlijk geen echte egeltjes gevouwen, maar van oude boeken.

Waanzinnig leuk om te doen, dus schuif gezellig aan en dan ga je later met een papieren egel naar huis. Meedoen is gratis.

Afbeelding