Joost Leonard komt als invaller en wijst met een kopbal RBB de weg naar de 3-3. | Foto: J. Jungerius.
Joost Leonard komt als invaller en wijst met een kopbal RBB de weg naar de 3-3. | Foto: J. Jungerius. Foto: J. Jungerius

Het venijn zat weer in de staart

n Vijfde puntendeling Rijnsburgse Boys

Voetbal n Het zijn soms zware tijden voor een supporter van Rijnsburgse Boys. Hoe moest het goed komen, afgelopen zaterdag tegen Jong FC Groningen.

Na negen minuten al een 0-2 achterstand en halverwege de tweede helft 0-3. Het inbrengen van de getergde Joost Leonard zorgde echter voor de ommekeer. In de laatste seconden van de extra tijd werd het nog 3-3. Het vijfde gelijkspel voor de Rijnsburgers was een feit.

En dat schiet niet echt op in de strijd voor een topklassering in de derde divisie. Er lijkt nu al een kopgroep van vijf clubs te ontstaan met daarna een flinke middengroep die aangevoerd wordt door o.a. Rijnsburgse Boys. Nog niets verloren zegt de optimist, maar feit is wel dat er zo af en toe ook eens gewonnen moet worden. Dat lukt zeker niet als de Uien telkens zo slap beginnen als tegen het goed startende Jong FC Groningen. De ploeg van trainer Alfons Arts zat al snel in een zetel. Dit na doelpunten van Browne en Jasper. Rijnsburg trainer Mulders kon achteraf niets anders melden dan zijn ploeg in die fase hautain en slecht stond te verdedigen. De toeschouwers, voor het eerst sinds tijden minder dan 1.000, gingen hoofdschuddend aan de thee. Hun ploeg leek door de ondergrens te zakken.

Na de rust werd het nog een tandje erger toen Michael Breij voor 0-3 zorgde. Een enkeling hield het toen al voor gezien, maar was wellicht geen getuige van Joost Leonard die, duidelijk not amused, pas mocht invallen toen de derde treffer voor Groningen een feit was. De treffer van Leonard, tien minuten voor tijd, werd weliswaar met gejuich ontvangen, maar geloof in meer was er nog niet, al werden de aanmoedigingen wel luider. Toen, zoals gebruikelijk rond de negentigste minuut, de man van de wedstrijd bekend werd gemaakt (Joost Leonard), leek de strijd gestreden.

Leonard en zijn teamgenoten dachten daar duidelijk anders over en rechtten nog eenmaal de ruggen. Scheidrechter Gerritsen (gul met gele kaarten) telde maar liefst vijf minuten extra bij. Het stelde de Uien in staat in die tijd maar liefst twee keer te scoren. Een speler van Jong FC Groningen maakt hands op de doellijn en waar vorige week Marvin Wijks twee keer scoorde vanaf elf meter was het nu Leonard die de bal opeiste en zijn tweede van de middag in schoot. Het was voor hem en zijn ploeg nog niet afgelopen, want twee minuten later bediende hij Martijn Tsjon-A-Njoek op maat. De geplaagde spits van de Rijnsburgers faalde niet en bezorgde Rijnsburgse Boys toch nog een punt.

A.s. zaterdag reizen de Rijnsburgers af naar Hendrik Ido Ambacht. Daar wacht om 15.00 uur ASWH, een promovendus die het dit seizoen opvallend goed doet.