Afbeelding
Foto: pr

Studiedienst

Kerk n In de studiedienst van a.s. zondagmiddag in de Grote kerk, staat Zacharia 7 centraal. Een heftig stuk waarin traditie of schijnheiligheid en oprechtheid aan de beurt komen. Voorganger is ds. I. de Graaf, aanvang 17.00 uur.


Biljarten

Rijnsburger n Ton Swart was dit weekend heer en meester tijdens de districtsfinale libre vierde klasse. Swart is lid van BV De Lindeboom uit Westwoud. Hij was in Biljartcentrum Horna in Hoorn zonder twijfel de beste speler; hij scoorde de meeste matchpunten.


IJsbaan Leiden

Toekomst n Zaterdag 8 oktober viert IJsbaan Leiden haar 40 jarig jubileum. Momenteel wordt er hard aan de toekomst gewerkt om te proberen in 2019 een nieuwe IJshal te realiseren.

Onlangs waren de vertegenwoordigers van de regionale schaatsverenigingen, waarvan de leden rijden op de Leidse IJsbaan, aanwezig om te praten over de toekomstige ijsbaan. Zoals de plannen er nu uitzien, is het streven om deze in 2019 te realiseren. O.l.v. de voorzitter van de Stichting Schaathal Leiden Jos Arts werd er een korte introductie gehouden d.m.v. een duidelijke powerpointpresentatie. De begroting van 12 miljoen euro voor de nieuwe ijsbaan van 250 meter met één wedstrijdbinnenbaan is rond. Dit is tot stand gekomen door de inbreng van de Leidse gemeente (4 miljoen) , een inbreng van 750.000 euro van het eigen vermogen van de Stichting IJshal Leiden en andere diverse sponsoren.

Met 26 verenigingen uit 9 gemeentes met 105.000 bezoekers, waarvan 30.000 recreanten is de behoefte groot naar een 333 meter ijsbaan met een wedstrijd binnen en buitenbaan.
De boodschap van de vergadering luidde: 'We hebben nu een unieke kans om voor de komende decennia een 333 meter baan te realiseren'. Dan moet er nog 3 miljoen euro bij elkaar komen. Alle aanwezige vertegenwoordigers van de verenigingen onderschreven deze boodschap. De komende tijd zullen zij bij hun eigen gemeentes langs gaan om bij de politiek draagvlak te creëren en financiële ondersteuning te vragen. De RIJC zal dit in nauwe samenwerking doen met IJsclub Voorwaarts uitvoeren. Het streven is voor het einde van het jaar hier meer duidelijkheid over te krijgen. Zaterdag a.s. kan er volop geschaatst worden. De schaatsclubs van Katwijk en Rijnsburg zijn van 12.30 tot 14.00 uur aanwezig om aanwijzingen te geven. Meer informatie zie ook www.schaatshalleiden.nl.