Gezellig een avond de voetjes van de vloer. | Foto: pr.
Gezellig een avond de voetjes van de vloer. | Foto: pr. Foto: pr

Speciale editie van I Wanna Dance

Uitje n Goede muziek laat zich niet in hokjes plaatsen, dus waarom zou je je tijdens een dansavond beperken tot alleen disco, soul, funk of dance?

Tijdens I Wanna Dance hoor je het daarom allemáál voorbij komen. Op zaterdag 22 oktober wordt de allereerste special edition georganiseerd in de Stadsgehoorzaal.

Tijdens deze avond kun je bijvoorbeeld een fraai portie soul verwachten met optredens van David Dam (finalist van The Voice of Holland) en Soulm3n. Beide acts worden live begeleid door Captain Midnight XL. Deze in Leiden alom bekende partyband zal ook een eigen optreden verzorgen. Zo ook 2 Brothers on the 4th Floor?

Wedden dat de hits Dreams, Come take my hand en Never alone nog bekend zijn. DJ Michiel zal het publiek verblijden met hits van toen en nu. Originele en remixen van de grote dans hits komen voorbij. De DJ zal daarbij ook ondersteund worden door MC Hurts en Mr Saxo B.

Je komt ogen en vooral oren tekort tijdens deze editie van I Wanna Dance. Naast de main stage in de grote zaal wordt de kleine zaal ingericht tot 'The Groove Room' waar je lekker kunt loungen en cocktails kunt drinken onder het genot van de sexy soulful beats van Alankara & Drexmeister.

Kaarten en informatie via www.iwannadance.nl


Middagmatinee COV Excelsior

Oratoriumkoor n Op zaterdag 12 november zingt COV Excelsior prachtige liederen van Mendelssohn, Brahms, Schubert en Schumann.

Het is een ietwat ongewoon reportoire voor een Oratoriumkoor, een mengeling van geestelijke en wereldlijke liederen van romantische componisten, begeleid door vleugel en orgel. In het mooie "Hör mein Bïtten, Herr" van Mendelssohn zingt de sopraan: O kon ik als de duiven wegvliegen, om rust te vinden op een schaduwrijke plek. Met Schubert en zijn Schöne Müllerin gaat de molenaar op zwerftocht, op zoek naar de liefde in al zijn facetten, van vreugde tot verdriet, en uiteindelijk vindt hij de mooie molenaarsdochter. In de Neue Liebeslieder van Brahms wordt bezongen hoe je meegesleurd kan worden in de zee van de liefde, redding is bijna niet mogelijk, wel het verzachten van smart. Klinken in de zigeunerliederen van Brahms hoop en verlangen door, Schumann dicht in zijn Zigeunerleben over het vrolijke leven van de zigeuners met nachtelijke kampvuren, feesten en dansen. Beim abschied zu singen van Schumann is een waardige afsluiter van dit bijzondere, romantische middagconcert.

Mmv: Esther Barten, sopraan, Ingeborg Bröcheler, alt, Renee Veen, tenor. Petra Somlai & Bart van Oort, vleugel, Niek van der Meij, orgel, Emmy Storms, viool. Dit alles onder leiding van onze dirigent Ronald Threels. Het concert wordt gehouden in de Vredeskerk, aanvang 15.00 uur. Kaartverkoop, 15 euro, aan de kerk en bij de leden. www.excelsiorkatwijk.nl info@excelsiorkatwijk.nl of bel 071-4074076.


n Haringrock zet zich in voor Huntington

2017 n Er is nieuws over Haringrock. Nog geen opsomming van bands die volgend jaar op zullen treden op Katwijks oudste festival. Maar wel alvast nieuws waarin we de samenwerking met het campagneteam van de ziekte van Huntington aangaan.

Dit liet de organisatie afgelopen vrijdagavond weten tijdens een bijeenkomst in de muziekschool van House of Music in Katwijk. Hier werd onder andere de cheque overhandigd aan Johan van Maanen van Stichting Dorcas West.

Van Maanen liet weten blij te zijn met deze bijdrage. 'We ondersteunen projecten in Afrika, vooral in Kenia, die medische zorg bieden. Ook wordt daar preventievoorlichting gegeven over hygiëne, HIV en aids en wordt er gezocht naar oplossingen voor tekorten aan (schoon) water. Helaas blijft hulp van buitenaf nodig. De armoede en levensomstandigheden in ontwikkelingslanden zijn schrijnend. Anderhalf miljard mensen heeft geen toegang tot medische zorg! Wereldwijd sterven hierdoor jaarlijks 3,1 miljoen mensen. Dank voor jullie interesse in onze organisatie', aldus Johan van Maanen. Daarmee gaf hij het stokje over aan voorzitter Melanie Kroezen en Eric Reits van het Campagneteam van Huntington. De stichting Campagneteam Huntington (die landelijke actief is) verricht heel mooi werk en wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers die zeer gepassioneerd met hun werk bezig zijn.

Zij heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Ze vergroten de bekendheid van Huntington en proberen voldoende fondsen te werven aan de hand van een landelijke campagne (doodgezwegen.nl).

Overhandiging van de cheque. | Foto: pr.