Het Dudok kwartet. | Foto: pr.
Het Dudok kwartet. | Foto: pr. Foto: pr

n Klassiek in Soefitempel: Dudok Kwartet

Concert n Het Dudok Kwartet speelt zaterdag 15 oktober in de Soefitempel. Het kwartet wordt erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa door hun successen op internationale strijkkwartet-concoursen en door hun originele en eclectische programmering.

Het programma bestaat deze concertavond uit werken van Haydn, Sjostakovitsj en Mozart.

Het Dudok Kwartet bestaat uit: Judith van Driel, viool, Marleen Wester, viool, Mark Mulder die Lotte de Vries tijdelijk vervangt, altviool en David Faber, cello. Zij studeerden in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. In november 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjesprijs, een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek.

Het Dudok Kwartet trad op in alle toonaangevende zalen van Nederland, het Concertgebouw, Muziekgebouw aan het IJ en Tivoli Vredenburg. Daarnaast traden zij op in zalen in Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk (Konzerthaus), Polen, Hongarije, Spanje, Italië, Cyprus en Tsjechië.

Toegangskaarten kosten €14,00, zowel in de voorverkoop als aan de zaal. Consumptie is in de prijs inbegrepen. Aanvang van het concert is 20.15 uur. Kaarten voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg kunt u online bestellen: www.kenokatwijk.nl, ophalen bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 of telefonisch reserveren: 071 4016400.


n Met K&O naar Vermeer in Mauritshuis

Expositie n In samenwerking met K&O Oegstgeest en de Leiderdorpse Volksuniversiteit organiseert K&O Katwijk een lezing met verdiepend museumbezoek bij K&O Oegstgeest en in het Mauritshuis in Den Haag waar de expositie Vermeer en tijdgenoten wordt vertoond.

Van 29 september tot 8 januari toont het Mauritshuis in Den Haag een selectie 17e-eeuwse Hollandse schilderijen uit de Engelse koninklijke verzamelingen.

De expositie omvat meer dan twintig schilderijen en is zelden of nooit in het openbaar getoond.

Deze verzamelingen bevatten unieke hoogtepunten uit de oeuvres van bekende schilders als Gerard ter Borch, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen. Het hoogtepunt vormt 'De Muziekles' van Johannes Vermeer.

De lezing en de rondleiding van dit 'verdiepend museumbezoek' vinden gescheiden plaats: op 7 oktober geeft Marie Claire Valck Lucassen in het gebouw van K&O Oegstgeest een inleidende lezing over de tentoonstelling. Van 10.30 tot 12.00 uur. Op 14 oktober verzorgt zij vervolgens de rondleiding in het Mauritshuis, van 10.30 tot 11.30 uur.

Prijs: € 17,50 (+ entreebewijs indien men niet in bezit is van een museumkaart). Vervoer: op eigen gelegenheid.

Inschrijven: www.kenokatwijk.nl of K&O Sluisweg 16, 2225 XM Katwijk ZH 071 401 6400.