Een reischeque als cadeau.| Foto: pr.
Een reischeque als cadeau.| Foto: pr. Foto: pr

Afscheidsreceptie Jan van Delft

Afgelopen zaterdag nam Jan van Delft tijdens een drukbezochte receptie afscheid als koster van de Immanuëlkerk.

Veertig jaar vervulde hij deze functie. Per 1 september 2016 heeft hij, wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, deze taak beëindigd.

Velen kwamen afscheid nemen van Jan en zijn vrouw en wensten hen al het goede. | Foto: pr.


Besluit over locatie bibliotheek in Noordzeepassage uitgesteld

Het n voorstel om de hoofdbibliotheek naar de Noordzeepassage te verplaatsen, is 'enkele weken' uitgesteld. Het locatievoorstel van het college van burgemeester en wethouders staat dan ook niet op de agenda van de raadsvergadering van vanavond, zoals aanvankelijk wel de bedoeling was.

Na de informatieve en oordeelsvormende ronde zou vanavond de besluitvorming daarover moeten gebeuren. Maar gezien de uitgebreide discussie in de laatste raadsvergadering en de vele vragen aan het college, is besloten de besluitvorming voorlopig op te schorten. Voordat het aan de orde komt, moet het college aan de slag. Dat heeft namelijk wat toezeggingen gedaan, zoals een onderzoek of de combinatie van bibliotheek en muziekschool technisch, ruimtelijk én financieel wel haalbaar is. Het college moet ook nog antwoord geven op de vraag van de raad of er een distributie-planologisch onderzoek (DPO) nodig is.

Het presidium, de commissie met de politieke fractievoorzitters, heeft nu bepaald dat het locatievoorstel niet op de agenda van vanavond komt, omdat er 'in de raad de behoefte leeft de besluitvorming een aantal weken aan te houden'.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Ook vorig jaar september, toen het college het voorstel deed om de nieuwe bibliotheek op de hoek Voorstraat-Museumstraat te realiseren, werd na een uitgebreide discussie in de gemeenteraad dat voorstel van de agenda afgevoerd. Dat voorstel kwam daarna niet meer terug.

Eind juni van dit jaar kwam het college met een nieuwe locatie: de Noordzeepassage. En ook die keus van het college zorgt weer voor de nodige ophef in de raad, die het daarover niet eens lijkt te worden.


Laatste prijs winactie DIT! is Katwijk uitgereikt

Verrassing n In Beekbergen mag de vlag uit: Henny Giesdoorn-Baars, die zich inschreef voor de DIT! is Katwijk-nieuwsbrief, won een verblijf voor twee personen in het Katwijkse boetiekhotel Suites aan Zee.

Henny woont op zo'n 150 kilometer van de kust, maar viert al haar hele leven vakantie in Katwijk: eerst met haar ouders en inmiddels alweer vele jaren met haar eigen gezin. Normaal gesproken brengt ze haar vakanties door in haar caravan op Camping De Zuidduinen, maar nu mag zij Katwijk wel op een heel luxe manier gaan beleven: vanuit een van de prachtige, modern ingerichte hotelsuites van het in februari geopende 'Suites aan Zee'.

Het is niet voor niets dat Henny telkens weer terugkeert naar de badplaats: "Katwijk is natuurlijk prachtig. En er gebeurt van alles. Via de nieuwsbrief blijf ik op de hoogte van de vele activiteiten die er plaatsvinden. Ook de filmpjes vind ik erg leuk. Zo kun je ook op afstand de sfeer een beetje proeven." Dat Henny een echte Katwijk-fan is, bleek uit het feit dat zij dit jaar al voor de tweede keer de badplaats bezoekt. Op de dag dat de prijs werd uitgereikt nam zij deel aan de Halve van Katwijk, een mooie gelegenheid om opnieuw naar de kust te reizen. Ook dochter Elly was mee.

Henny kreeg een verblijf voor twee personen aangeboden in Suites aan Zee. De luxe en modern ingerichte suites liggen op loopafstand van het strand, de boulevard en het centrum van Katwijk aan Zee. Er is in het souterrain zelfs een kleine bibliotheek voor de gasten te vinden.

Henny was voorlopig de laatste prijswinnaar. Maar DIT! is Katwijk blijft hét kanaal voor informatie over alle leuke dingen die je in en rond Katwijk kunt doen. Ook op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en/of volg DIT! is Katwijk op Twitter of Facebook.
Meer informatie over de campagne DIT! is Katwijk? Neem contact op met Annemarie Guijt van Katwijk Marketing via telefoonnummer (071) 303 07 07.