De opbrengst van deze dag was  € 2105,-. | Foto: pr.
De opbrengst van deze dag was € 2105,-. | Foto: pr. Foto: pr

Lezersschrijven

Ingezonden n Onderzoek gemeente naar tevredenheid over afvalinzameling

Lang liep Rijnsburg voorop bij het inzamelen van huisvuil via de ondergrondse stortcontainers. na eerst veel kritiek, werd het inzamelingssysteem door de bevolking zeer gewaardeerd. Geen grote containers meer voor de deur, gelijk je GFT met stinkend afval naar de ondergrondse container. Het gemak diende de mens. Ja na de fusie werd het ook in de andere delen van de gemeente ingevoerd, zo'n succes was en is het.

Als ik door Oestgeest fiets, heb ik medelijden met de bewoners daar als ik de opengebroken plastiek zakken, verspreid op straat ziet liggen, lekker voor de meeuwen en ratten!

En, lees ik dat de gemeente de boel weer terug wil draaien, onder het mom van betere scheiding van GFT, papier en plastiek afval. Er gaat het verhaal rond, dat het scheiden gebeurt bij de afvalverwerker, hier een taak van de gemeente de burgers beter voor te lichten. In het voorstel wordt gesteld, dat het voor de burger goedkoper gaat worden, maar wie betaald het dure advies van het adviesbureau en de investering van duizenden containers en de vrachtwagens, welke weer diesellucht uitstotend de straten bevuilen. Goed voor het milieu, wat te doen met het gedumpte vuil in de natuur en wateren?

Mooie praatjes, maar alleen goed voor het adviesbureau en de fabrikant van de vuil containers. De burger betaald wel uiteindelijk.

En dan de te houden enquête, Belachelijk op een bevolking van 60.000, worden 1000 inwoners gevraagd, in welk deel van de gemeente of een paar uit iedere wijk? Heeft iedereen wel de ruimte om de containers neer te zetten.

Zelf woon ik op een bovenhuis en zal die gevaarten wel tegen de gevel zetten.

Bezint eer gij begint is de slogan, iets wat goed werkt niet zomaar veranderen.

Bram Kruijt

Kerkstraat, Rijnsburg