De Lady's Day van T.C. Rijnkanters stond afgelopen zaterdag in het teken van 'Happen en Trappen'.

Via een mooie route ging men door Voorschoten, Zoeterwoude, Leiden om zo uiteindelijk weer bij het tennispark in Rijnsburg terug te komen.

Met uiteraard verschillende stops met de nodige hapjes en drankjes.

Mede door het mooie weer werd het een prachte dag. | Foto: pr.

Moeizame zege volleyballers RVV

Eerste n Niet goed, wel heel spannend. Deze kwalificatie past op vrijwel elke derby en die tussen de volleyballers van RVV en Leython DC was zaterdag geen uitzondering. In de Boorsmazaal waren de Katwijkers net wat beter bij de les dan de Leiderdorpers (3-2).

Dat RVV niet met ruimere cijfers won, had het team van Nico Halsema echter helemaal aan zichzelf te danken. Na een sterke eerste set (25-18) zakte de thuisploeg ver weg. Mede dankzij een discutabele gele en een ronduit belachelijke rode kaart waren de Katwijkers meer met randzaken bezig dan met volleybal en Leython pakte meteen door (6-16). Toch werd ook de tweede set nog even spannend, want RVV knokte zich terug tot 18-20. Het bleek niet voldoende, want niet RVV maar Leython drukte op het juiste moment door (21-25).

De inhaalrace zorgde wel voor meer vertrouwen, want het spel van de thuisclub vertoonde in de derde set weer een stijgende lijn. Halverwege de set werd met enkele goede serviceseries het definitieve verschil gemaakt en stonden de Katwijkers weer op voorsprong (25-20). Wat volgde was een rommelige vierde set, waarin RVV weer wegzakte en al snel achter de feiten aanliep (10-15). Dit keer kwam de inhaalrace wel op tijd op gang en RVV kreeg verschillende kansen om de set en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Katwijkers verprutsten hun matchpoints vakkundig, waarna Leython dankbaar profiteerde en een vijfde set afdwong (26-28).

Verliezen in de Boorsmazaal gebeurt RVV echter maar zelde en ook dit keer kwam het niet zover, al scheelde het niet veel. Zelfs een 10-4-voorsprong werd nog bijna verspeeld, want de bezoekers kregen op 13-14 het eerste matchpoint. RVV toverde op dat moment twee van de betere aanvallen uit de hoge hoed en op 15-14 was het dan toch raak.

Veel tijd om de wisselvalligheid uit het spel te halen heeft RVV niet, want komende donderdag gaat het team van Halsema op bezoek in Sassenheim. VCS is na een speelronde de koploper en om 21.00 uur de tegenstander in sporthal Wasbeek.