Marvin Wijks scoorde tweemaal tijdens Jong Volendam-RBB. | Foto: Hans Heemskerk
Marvin Wijks scoorde tweemaal tijdens Jong Volendam-RBB. | Foto: Hans Heemskerk Foto: H. Heemskerk

Drie doelpunten niet genoeg voor overwinning

n Jong FC Volendam-Rijnsburgse Boys 3-3

voetbal n De tweede ontmoeting tegen een beloften team heeft Rijnsburgse Boys dit keer niet de volle winst opgeleverd. Was er tegen Jong Almere City op de openingsdag nog sprake van een overwinning, afgelopen zaterdag speelden de Boys met 3-3 gelijk tegen Jong FC Volendam.

De volgende wedstrijd tegen een beloften elftal staat al weer voor de deur. A.s. zaterdag komt Jong FC Groningen naar sportpark De Middelmors.

Het gegeven dat Jong FC Volendam met maar liefst zes andere spelers in actie kwam dan de week daarvoor moest trainer Pieter Mulders maar voor lief nemen. Het moet voor Rijnsburg analist Gelmer Veen lastig zijn een degelijk rapport af te leveren bij Mulders. Misschien moet Mulders de analyse maar laten voor wat het is en van eigen kracht uit gaan. Rijnsburgse Boys heeft immers voldoende kwaliteiten. Dit lieten ze, zeker in de eerste helft, meer dan eens zien. Het was alleen jammer dat dit niet in doelpunten werd uitgedrukt. De ruststand was ´maar´ 0-1. Dit had minimaal het dubbele moeten zijn.

De gezellige hoofdtribune van het Kras stadion was afgelopen zaterdag met voornamelijk Rijnsburgers gevuld. Minstens 400 (van de 450) supporters kwamen uit Rijnsburg, waarbij een luidruchtige vriendenclub voor de nodige sfeer zorgde. Zij zullen ongetwijfeld na de wedstrijd ook elders in Volendam gesignaleerd zijn. Eigenlijk zouden zij elke uitwedstrijd maar moeten meereizen. Zij en de overige supporters zagen Rijnsburgse Boys beginnen zonder smaakmaker Jeffrey Jongeneelen. Hij raakte tijdens de warming up geblesseerd aan zijn lies en naar het zich laat aanzien is hij voor enkele weken uit de roulatie. Dit geldt ook voor verdediger Hidde Prijs en voor Rachid El Yaakoubi. Laatstgenoemde zal waarschijnlijk dit seizoen helemaal niet meer in actie komen en dat is jammer voor Mulders en de zijnen.

Martijn Tsjon-A-Njoek lijkt wanhopig op zoek naar zijn derde doelpunt voor de geelzwarten. Ook tegen Jong FC Volendam had hij kunnen (en moeten scoren). Alleen voor de keeper, bij een 0-1 voorsprong, had hij wellicht de overwinning al zeker kunnen stellen. Nu gingen de Boys, na het fraaie doelpunt van Jorn van Lunteren met 0-1 rusten. Eigenlijk leek er geen vuiltje aan de lucht, want Rijnsburg speelde goed in het eerste bedrijf. Na de thee was het echter helemaal mis. Binnen drie minuten drie doelpunten. Twee voor Volendam, een voor de Rijnsburgers. Een niet bij de les zijnde verdediging zag Alex Plat en Enzo Stroo scoren. Tussendoor kwam Rijnsburg nog op gelijke hoogte voor een benutte penalty van Marvin Wijk. Invaller Jason Stekkel zette halverwege de tweede helft zijn ploeg zelfs op voorsprong. In de slotseconden mocht Marvin Wijk, weer uit een penalty, nog een puntje redden. Een schrale troost.