De kleuters zijn trots op het resultaat. | Foto: pr.
De kleuters zijn trots op het resultaat. | Foto: pr. Foto: pr

Creatief met groen

Leerzaam n De kleuters van groep 1/2 B van O.B.S De Dubbelburg bezochten vorige week maandagmiddag het Wellant College om daar, samen met de leerlingen van de 3e klas, een bloemstukje te maken in het kader van de Valkenburgse Paardenmarkt.

Deze had dit jaar als onderwerp het thema 'Beroepen'. De kleuters en juf Jolanda van groep 1 /2 B kozen voor 'De tuinman'. De groep werd hartelijk ontvangen door Mevrouw Boot, die een praktijklokaal had ingericht, op de hoogte van de 4 en 5 jarige kleuters.

Er stond al van alles voor ze klaar. Gezellige potjes, voorzien van oase, en prachtige bloemen. Nadat mevrouw Boot een en ander had uitgelegd, gingen de kleuters, met behulp van de derde klassers aan het werk.

Er werd geknipt en gestoken waarbij de 3e klassers ontzettend lief en behulpzaam waren voor de kleuters. De kleuters op hun beurt waren weer erg onder de indruk van die vaardige grote kinderen, die in hun ogen wel reuzen leken.

Na afloop was er een fotomomentje met de leerlingen en daarna gingen de kleuters met een prachtig bloemstukje naar huis. De kleuters kijken terug op een leuke en leerzame middag, mede door de leerlingen van de 3e klas van het Wellant College.


n Zorgt u voor iemand? Dank u wel!

Waardering n De gemeente Katwijk waardeert haar mantelzorgers en wil de inwoners die deze waardevolle mantelzorg ontvangen, de mogelijkheid geven hun mantelzorger(s) te bedanken.

Deze 'Blijk van Waardering' is een bedrag van € 100,- per zorgvrager (persoon die zorg ontvangt). Met deze waardering wil de gemeente Katwijk duidelijk maken dat mantelzorgers onmisbaar zijn in onze samenleving. De 'Blijk van Waardering' is bedoeld voor mantelzorgers. Zij zorgen voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in hun omgeving die hulpbehoevend is. Dit doen zij onbetaald en in hun eigen tijd. Mantelzorgers komen in aanmerking voor de 'Blijk van Waardering' (voorheen Mantelzorgcompliment) als zij minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verlenen aan degene die de aanvraag doet. Lees alle voorwaarden, vraag uw 'Blijk van Waardering' aan op www.katwijk.nl/dankuwel. Aanmelden kan tot 30 november 2016. Heeft u vragen? Neem contact op met het Samenlevingsloket van de gemeente via tel. 071 406 50 20.