Als tijdelijk burgemeester neemt Frank Koen de honneurs waar voor Katwijk. | Foto: pr.
Als tijdelijk burgemeester neemt Frank Koen de honneurs waar voor Katwijk. | Foto: pr. Foto: pr

Frank Koen interim burgemeester

Waarnemer n De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 26 september 2016 de heer J.F. (Frank) Koen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Katwijk. De heer Koen is 60 jaar en lid van het CDA.        

De waarneming duurt tot het moment dat er in Katwijk een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit zal naar verwachting in het voorjaar van 2017 zijn.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris de heer Koen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Katwijk. De fractievoorzitters hebben na een gesprek met de heer Koen unaniem ingestemd met zijn benoeming. De heer Koen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Van 2010 tot 2016 was hij burgemeester van Capelle aan den IJssel en van 2004 tot 2010 was hij burgemeester van Zederik.

Eerder was de heer Koen wethouder en gemeenteraadslid in Maassluis. Op dit moment heeft de heer Koen een adviesbureau op het terrein van (openbaar) bestuur en veiligheid, en is hij onder meer lid van de Raad van Toezicht van CVO-Rotterdam voor voortgezet onderwijs, lid van de Raad van Toezicht van Stichting Dorp, Stad en Land, en voorzitter van Stichting De Regenboog.

Als waarnemer heeft Koen o.a. veiligheid, volksfeesten, asielzoekerscentrum, brandweer en crisisbeheersing in zijn portefeuille.