Afbeelding
Foto: pr

Lid worden van de PCOB

Senioren n Bent u 50 plusser? Dan behoort u tot de doelgroep van de seniorenbonden. De Protestants Christelijke Ouderen Bond afdeling Rijnsburg-Valkenburg zet zich lokaal in om senioren op velerlei gebied een helpende hand te bieden.

Vanuit een Protestants-Christelijk gedachtengoed komt de PCOB al meer dan 50 jaar op voor de positie van de 50 plussers in de samenleving. Veel ontwikkelingen en besluiten, zowel op landelijk- als gemeentelijkniveau, hebben invloed op het leven van senioren. Zoals bijvoorbeeld de vele veranderingen in de zorg sinds 1 januari 2015. De PCOB is landelijk een belangrijke gesprekspartner van bewindslieden en kamer-commissies op het terrein van gezondheid, wonen, zorg, welzijn, vervoer en veiligheid.

Lokaal

Op plaatselijk niveau heeft de afdeling Rijnsburg-Valkenburg zitting in de SARK (Senioren Advies Raad Katwijk) om invloed uit te oefenen op het beleid van de gemeente. Tevens kunnen onze twee Vrijwillige Ouderen Adviseurs u helpen met woord en daad bij problemen, hulp bieden en u adviseren als tussenpersoon tussen u en de gemeente.

De afdeling Rijnsburg-Valkenburg organiseert diverse activiteiten, waarin ontmoeting en ontspanning centraal staan. Zo is er maandelijks een contactmiddag in de Voorhof te Rijnsburg met een grote diversiteit aan sprekers, organiseert zij betaalbare en interessante dagtochten en wordt goedkope hulp bij uw Belastingaangifte geboden.

Lidmaatschap van de PCOB

Als PCOB lid profiteert u van vele voordelen: U ontvangt ons landelijk ledenblad Perspectief dat, 10x per jaar verschijnt, actueel is, informatief en christelijk betrokken. Ontwikkelingen in de maatschappij worden gevolgd en vanuit diverse standpunten belicht.

U ontvangt 11x per jaar het Mededelingenblad van onze afdeling Rijnsburg-Valkenburg met een voorwoord van de voorzitter, uitnodiging en data voor de volgende contactmiddagen, reisbeschrijving en uitnodiging voor de dagtochten, verslagen van onze middagen, omzien naar elkaar, belastinginformatie enz.

Korting op de premie voor Zorgverzekeraars, te weten het Zilveren Kruis Achmea, ProLife en Ohra. De korting is zodanig dat u daarmee de jaarcontributie van de PCOB ruimschoots terugverdient.

Plaatselijk kunt u als PCOB lid hulp krijgen bij uw belastingaangifte, bij de aanvragen van zorg- en huurtoeslagen. Ook kunt u gratis een beroep doen op de Vrijwillige Ouderen Adviseur(VOA). Schakel haar in als u zorgbehoeftig bent en informatie wilt hebben of ondersteuning nodig hebt als u bij de gemeente een beroep doet op een maatwerkvoorziening vanuit de WMO.

Reden genoeg dus om een lidmaatschap van de PCOB te overwegen. Als sterke organisatie kan de PCOB veel invloed blijven uitoefenen.

Het lidmaatschap kost per jaar € 35,00 voor een alleenstaande en € 56,50 voor een echtpaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Dick Schoneveld, telefoon 071-4024222 of 0653-406872. Of met secretaris Tineke van Delft, telefoon 071-4034160 of 0621-520710. Of zie ook de website: www.pcobrijnsburg.nl.