Afbeelding
Foto: pr

Voorontwerp rotonde valt goed

Vorige n Week woensdagavond was er een tweede bijeenkomst over de aan te leggen rotonde op het kruispunt Noordwijkerweg-Voorhouterweg.

Door Piet van Kampen

Het voorontwerp wat nu op tafel lag is gemaakt op basis van de input die bewoners tijdens de startbijeenkomst in januari hadden gegeven. De meesten van hen konden zich goed vinden in de inpassing van de rotonde. Er kwamen echter wel wat vragen over de fiets- en voetgangerspaden ter hoogte van de Bankijkerweg en de aansluiting van het Kanaalpad-noordoost. Dit deel van Rijnsburg Noord valt niet binnen het project maar de opmerkingen en aandachtspunten worden meegenomen in de verdere uitwerking van dit gedeelte.

De bedoeling is dat het middengedeelte van de rotonde wordt ingericht met groen en kunst. Wethouder Van der Bent lichtte toe wat de mogelijkheden zijn en toonde een paar voorbeelden van andere rotondes die als zodanig waren ingericht. De aanwezigen konden hun voorkeur uitspreken over alleen groen of een combinatie van kunst en groen. De laatste optie kreeg echter de voorkeur en twee bewoners hebben zich opgegeven om zitting te nemen in de kunstcommissie. Zij komen binnenkort met ideeën over de inrichting van de middencirkel. Voor de start van de uitvoering komt de gemeente nog met uitgebreide informatie over de planning, de fasering en de uitvoering van de werkzaamheden. Het voorontwerp is te zien op www.katwijk.nl.