Ardjan van der Plas scoort 0-2. | Foto: G. van der Nagel
Ardjan van der Plas scoort 0-2. | Foto: G. van der Nagel Foto: G van der Nagel

n Valken'68 1 wint met 0-2 in Honselersdijk

Drie maal is scheepsrecht

Voetbal n Waar Valken'68 1 in de afgelopen twee weken constant de complimenten kreeg, maar het leed twee nederlagen.

Door Daan Noteboom

Was het in de derde wedstrijd van het nog prille seizoen raak, het won de uitwedstrijd tegen Honselersdijk 1 met 0-2. Valken'68 1 domineerde de gehele wedstrijd. Het gaf weinig weg, maar de eerste kans was voor de thuisclub. Luke Groenenboom produceerde een rollertje.

Goede actie

Valken'68 1 antwoordde met een goede actie van Sven Boonstoppel, zijn voorzet vanaf de achterlijn vond helaas geen medespeler. Valken'68 1 kwam voetballend meer in de wedstrijd wat resulteerde uit een vrije trap van Sven Boonstoppel, die het hoofd vond van Arjan Haasnoot. Helaas leverde dat geen treffer op maar wel de eerste corner. Dan valt in de toegekende blessuretijd (47e min.) de bevrijdende 0-1 door Sven Boonstoppel ( assist Ardjan van der Plas ). Ook in de tweede helft het zelfde speelbeeld, al was de thuisclub meer te vinden op de helft van Valken'68 1. Toch creƫerde Honselersdijk 1 te weinig, om Valken'68 1 het moeilijk te maken.

Eindelijk winst voor eerste elftal van Valken '68

Het tweede doelpunt (57e min.) komt op naam van spits Ardjan van der Plas ( assist Sven Boonstoppel ), die geheel vrijstaand bij de tweede paal de bal kon afronden. Daarna moet Valken'68 1 zich belonen met een derde of vierde doelpunt, die valt dan niet.

De enige grote kans voor de thuisclub is voor Tom van Veen. Met een mooie lichaamsschijnbeweging speelde hij zich vrij, maar vond in de een op een de doelman van Valken'68 Erwin van der Nagel op zijn weg.

Dan is de eerste gewonnen wedstrijd een feit en konden de spelers van Valken'68 1 de woorden van trainer Arie van Duijn inlossen, wat er ook gebeurd er moet vandaag gewonnen worden.

Volgende wedstrijd

Valken'68 1 speelt zaterdag 24 september 2016 thuis tegen Soccer Boys uit Bleijswijk, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

Valken'68 2 verloor thuis met 0-2 van Rijnsburgse Boys 3. In het elftal van Rijnsburgse Boys 3 speelde drie oud spelers van Valken'68 t.w. Mark Kabelaar, Thomas Paauw en Jeffrey Zandbergen.

Valken'68 2 speelt zaterdag 24 september 2016 uit tegen Sportlust'46 2 in Woerden sportpark Cromwijck, aanvang van de wedstrijd 11:00 uur.