Richard van nieuwkoop speelde zijn 151ste wedstrijd voor Rbb. | Foto: Hans Heemserk.
Richard van nieuwkoop speelde zijn 151ste wedstrijd voor Rbb. | Foto: Hans Heemserk. Foto: h.heemskerk

Matige derby eindigt doelpuntloos

n Rijnsburgse Boys na een ronde uitgebekerd

Voetbal n Het is te hopen dat de nog op stapel staande derby´s meer spektakel bieden dan de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Rijnsburgse Boys-FC Lisse eindigde zoals het begon: 0-0. Het dinsdagmiddag op het programma staande bekerduel tegen Almere City FC werd met 0-2 verloren.

Rijnsburg doelman Richard van Nieuwkoop werd voorafgaande aan de wedstrijd tegen FC Lisse gehuldigd. Hij begon aan zijn 151e competitiewedstrijd voor de geelzwarten. Een terechte bloemenhulde voor de betrouwbare sluitpost van Rijnsburgse Boys. Hij heeft voor zijn club al heel wat punten binnengehaald. Ook tegen FC Lisse hield hij de ´nul´, al moet gezegd worden dat hij dit keer een niet heel moeilijke middag had.

Gezien de echte doelkansen had Rijnsburgse Boys misschien wel het meeste recht op de overwinning. De trainers Mulders en De Ruiter spraken echter over een terecht gelijkspel. Zij hebben er het meeste verstand van, dus zal dit wel zo zijn. De Rijnsburg supporters hebben echter, zeker een het begin en tegen het einde van de wedstrijd, bijna kunnen juichten. Bijna is echter niet genoeg. Martijn Tsjon-A-Njoek had de wedstrijd na acht minuten een heel ander aanzicht kunnen geven als hij de voorzet van aanvoerder Donny Verdam achter uitblinker doelman van Lisse, Brian van der Werff had geschoten. Zijn volley belandde helaas naast het doel van de enige nieuweling in de selectie van FC Lisse.

De eerste helft toonde een wat sterker FC Lisse. Het Rijnsburgse middenveld stond, zoals Mulders na de wedstrijd vertelde, niet goed. Daarom wisselde hij Jorn van Lunteren, hij scoorde na enkele minuten al een gele kaart, voor Max Hudepohl. Dit gaf een wat stabieler ogend Rijnsburg in een wedstrijd waar de beide verzorgers te vaak in het veld kwamen. Dit gaf een rommelig beeld. Jammer genoeg voor de Rijnsburg aanhang moest smaakmaker Rachid El Yaakoubial in de tweede helft met een ernstige knieblessure het veld verlaten. Het tweede bedrijf toonde sowieso en actiever Rijnsburgse Boys dat de winst misschien naar zich toe had kunnen trekken als het geplaatste schot van Jeffrey Jongeneelen doel had getroffen. Het ternauwernood gekeerd door doelman Van der Werf. Het was en bleef 0-0.

Beker

De KNVB bekerwedstrijd op dinsdagavond toonde een strijdvaardig Rijnsburgse Boys. Mulders had noodgedwongen zijn vaste basiself moeten wijzigen. Dit betekende een basisplaats voor Sven Verlaan, Max Hudepohl, Marvin Wijks en Roderick Gielisse. Het elftal was hierdoor zeker niet zwakker geworden. Sterker nog, de Uien legden hun wil op aan tegenstander Almere City FC. Jammer was dat de talrijke kansen niet benut werden. Yener Arica was het goudhaantje voor zijn ploeg en tekende voor beide treffers. Bij de eerste kreeg hij wat hulp van scheidsrechter Van der Eijk die de bal van richting veranderde. Zaterdag weer competitie tegen Jong FC Volendam.


De halve van Katwijk

Hardlopen n Nog enkele dagen en dan valt het startschot voor de 34e Halve marathon van Katwijk, de allermooiste halve marathon van Nederland.

Een prachtig parcours dat door de duinen en over het strand voert. De deelnemers aan de 15 km en de 21 km krijgen ook nog een prachtige ronde door het Panbos als extraatje. Inmiddels hebben zich al meer dan 600 lopers voor deze mooie halve marathon ingeschreven. Die voorinschrijving loopt nog steeds, maar ook kan men op zaterdag nog na inschrijven in restaurant "De Zwaan", nabij het evenementenplein.

De wedstrijddag begint traditioneel met de twee jeugdlopen: om 11.00 over een kilometer voor de jeugd van 6 t/m 9 jaar en om 11.15 twee kilometer voor de jeugd van 10 t/m 12 jaar. Deze twee jeugdlopen gaan over het trottoir van de Boulevard naar een keerpunt en dan weer terug. Om 12.00 valt het startschot voor de senioren. Zij kunnen kiezen uit vier afstanden: 5km, 10 km, 15 km of 21 km. Voor de tweede keer bestaat er ook dit jaar weer voor wandelaars de gelegenheid om aan dit evenement deel te nemen. Voor hen zijn prachtige routes van 15 km(start 10.15), 10 km (start 10.45) en 5 km (start 11.15) uitgezet. Evenals de hardlopers starten zij bij de startboog en komen daar na enige tijd dus ook weer terug. Meer informatie? Zie de website www.halvevankatwijk.nl.


n Geld Tripodia naar cultuur

De culturele pot van de gemeente is gevuld met een extraatje van 15.000 euro.

Dat bedrag is afkomstig van de Stichting Centrale Akkommodatie (SKAC) dat het beheer had over zalencentrum Tripodia. Vorig jaar mei maakte die stichting bekend te stoppen met alle activiteiten in het zalencentrum aan het Hoornesplein, vanwege de onzekerheid over de toekomst. Na afwikkeling van de financiële zaken bleef er een positief saldo over van 15.024 euro. De stichting heeft dat bedrag teruggestort naar de gemeente met het verzoek dat te bestemmen voor culturele doeleinden. 'Wij nemen het genoemde voorstel in overweging bij onze beslissing welke bestemming het bedrag uiteindelijk zal krijgen', luidt de reactie van het college van burgemeester en wethouders. Het beheer van Tripodia is sinds begin dit jaar in handen van het Welzijnskwartier. De gemeente onderhandelt met de Baptisten over verkoop van het zalencentrum.