Clubkampioenen Rina Bijleveld en Gerda van Wincoop ontvingen de trofee. | Foto: pr.
Clubkampioenen Rina Bijleveld en Gerda van Wincoop ontvingen de trofee. | Foto: pr. Foto: pr

Start Bridgeclub Rijnsburg

Trofee n Het nieuwe bridgeseizoen 2016 -2017 is van start gegaan. Op dinsdag 6 september was er een open drive om er weer een beetje in te komen. Er werd in één lijn gespeeld, omdat een aantal leden nog met vakantie was.

Dinsdag 13 september vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de club plaats. Aanwezig waren 28 leden. De 15 agendapunten werden in een vlot tempo afgewerkt.

De nieuwe trofee voor de clubkampioen 2015 -2016 werd uitgereikt aan het paar Rina Bijleveld en Gerda van Wincoop. Zij behaalden van de 720 gespeelde spellen het hoogste percentage (56,92%). José Mudde is de slemkampioen. Zij ontving een oorkonde. Een aantal leden kreeg dit seizoen een zilveren klaverspeldje voor het behalen van 500 meesterpunten. Zij mogen zich 'Clubmeester' noemen. Meesterpunten kunnen alleen verdiend worden tijdens de competitiewedstrijden.

De volgende stap is 'Districtmeester'. Hiervoor moet je wel 2000 meesterpunten bij elkaar sprokkelen.

Na de vergadering was er nog gelegenheid om een paar spelletjes te spelen.

De eerste plaats was voor José en Fred Gräper met maar liefst 76,10%. De tweede voor Marja de Best en Nel Smittenaar met 61,30% en de derde voor Janneke Mudde en Marijke Mulder met 57,50%. De uitslag van deze zitting telt niet mee voor de competitie. Deze is afgelopen dinsdag gestart en is verdeeld in 5 competitierondes van 6 speelavonden.

Nieuwe leden zijn bij deze gezellige club van harte welkom, ook als u geen bridgepartner heeft. In dat geval wordt er gekeken om een passend iemand voor u te vinden. De speelavond is op dinsdagavond in 'De Burgt'. Aanvang 19.30 uur. Heeft u interesse, neem contact op met het wedstrijdsecretariaat. Tel. 071 4022346 – e-mail: rinabijleveld@gmail.com Of kijk op www.nbbclubsites.nl/club/9014


Ondertekening van samenwerkingsovereenkomst sport

Breedtesport n Bij vv Valken '68 hebben wethouder Krijn van der Spijk en rolstoelbasketballer Arie Twigt gisterenmiddag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De overeenkomst brengt topsport en breedtesport samen. Arie Twigt gaat de jeugd in de gemeente stimuleren om (meer) te gaan bewegen en gezond(er) te leven. Arie speelt een belangrijke rol in de campagne Doe Je Mee? Deze campagne is bedoeld om kinderen en volwassen met een beperking te stimuleren om te gaan sporten. Arie is het gezicht van deze campagne; hij zal zijn positieve ervaringen en de meerwaarde van het sporten uitdragen en overbrengen. Samen met het Welzijnskwartier gaat hij activiteiten organiseren om zoveel mogelijk mensen met een beperking kennis te laten maken met de G-sport.

Passie

Arie Twigt (16 jaar) heeft sinds 2015 een Nationaal Talent status en hij traint elk weekend op Sportcentrum Papendal met het Nederlands rolstoelbasketbalteam U23. Hij speelt rolstoelbasketbal in de eredivisie bij Only Friends (Amsterdam). Met dit team is hij Nederlands kampioen geworden. In maart 2016 heeft Arie met dit team de Europacup in Italië meegespeeld. Na zijn examen wil Arie intern op het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) Papendal gaan wonen om zijn droom waar te maken. Hij hoopt dat hij over 4 jaar geselecteerd wordt voor de Paralympische spelen in Tokyo. Nu loopt hij stage bij de afdeling sport van het Welzijnskwartier. Hij wil graag in aanraking komen met mensen die een passie voor sport hebben. Hij wil deze passie graag ook overdragen op anderen.